Merhaba
Bir musterimin opencart sisteminde tuhaf bir sorun var. Musteriler siparis verdiginde panelde gorunmuyor. Sql uzerinden baktigimda siparis eklenmis gorunuyor ama panelde cikmama nedeni order_status_id alaninin 0 olmasi. Burada normalde panelden ekli olan odeme tipine gore id numarasi cikmasi lazim ama cikmiyor. Ve en onemlisi bu her zaman olmuyor. Ben girip siparis veriyorum, site sahibi veriyor sorun yok ama ara sira boyle bosa dusen siparisler oluyor. Ayrica bu siparislerin mailleride gelmiyor. Nedendir acaba?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:06:55 -->-> Daha önceki mesaj 18:36:17 --
Kodları inceleyince buldum.
Opencart SİPARİŞİ ONAYLIYORUM butonuna basmadan once veritabanına order_status_id=0 olarak insert yapıyor. Müşteri ONAYLIYORUM demediği için sepet silinmiyor ve daha sonra aynı siparişi tekrar ettirmek istediğinde update yapıyor.
Once belirsiz ödeme tipi olarak ekleyip sipariş onaylanınca update yapması cok sacma bir durum ama vardır bir bildikleri herhalde.
aynı sorunu bende alıyorum opencart 3.0.2 sürümünde aynen sq düşüyor nasıl çözdünüz