Bip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüketici haklarına online başvurun sizi çağırırlar imza atmaya. Uğraşın bence. Ben de çoğu zaman fatura kesmediklerini görüyorum.
Online başvurularda herhangi bir imza istenmiyor. Siz başvuru yaptıktan sonra heyet tarafından şikayet edilen firmadan savunma isteniyor. Firmadan gelen savunmaya göre karara bağlanıyor şikayet.

Ek olarak iadesi mümkün olmayan ürünler,
124-Mesafeli sözleşmelerde cayma hakkı hangi hallerde kullanılamaz?
Cayma hakkı kullanılamayan başlıca mal ve hizmet örnekleri;
a) Fiyatı piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcının kontrolünde olmayan altın, mücevherat gibi mallar,
b) Çocuğunuzun resminin baskı yapıldığı tişört gibi özel istek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda hazırlanan mallar,
c) Çiçek, yaş pasta gibi çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi çabuk geçebilecek mallar,
d) İç çamaşırı, küpe gibi iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanlar mallar (ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması kaydıyla),
e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması kaydıyla; CD, DVD gibi dijitaliçerikli mallar ile toner, kartuş gibi bilgisayar sarf malzemeleri ve kitap
f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınlar,
g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, otel rezervasyonu gibi konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve nişan, düğün organizasyonu gibi eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler,
ğ) Uzaktan eğitim gibi elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler,
h)Bilgisayarınıza veya telefonunuza indirdiğiniz müzik, film, programlar gibi tarafınıza anında teslim edilen gayri maddimallara ilişkin sözleşmelerdir.

http://tuketici.gtb.gov.tr/data/5994...23/SSS2018.pdf