ysnbrky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
takipteyim ben de hocam, child theme aktif mi? tema'da yaptığınız düzenlemeler neden güncellemede gidiyor?
Child theme aktif değil. Hiç beceremedim zaten Tema'da yaptığım değişikliklerin gitmemesi için temanın sunduğu Advanced CSS, Script vs kısmında çalışmam lazım. Forumdaki bir kaç optimizasyonu arkadaşla da konuştum onayladılar, orada çalışarak malasef tema ana kodunda kod ve css optimizasyonu yapamıyoruz, direk temada çalışılınmalı. Bunu yapınca da tema güncelleme yaparsa patlıyor. Tekrar yapmak gerekiyor.... Açıkçası bunu kaldıracak bütçe ayırmak istemiyorum düzenli olarak çünkü çok sık güncelleme geliyor

Teşekkürler.

Veritabanı optimizsyonu Super Cache + FVM'de yok malasef. WP Rocket'te var göreceğiz bakalım.
Web Server yine şuanki kombinasyonda yok ancak WP Rockette var diye biliyorum.
PHP optimizasyonunu bizzat elle yaptım hostingle oturup. İki test içinde sabit tutacağım.
İşletim sistemi optimizasyonu iki testte de yapamayacağım.
İki testte de mysql devam. Şahsen SQL düşmanıyım. Normal hayatımdaki işimde NoSQL kullandırırım hep ancak web sitesi uzmanı değilim ve pdo bilmiyorum bu yüzden sabit tutacağım.
Gereksiz dosyaları en son yükleme yapılacak.
Satır içi kodlaması çok yapmam zaten ve iki testte de sabit olacak.

Yazdıklarınıza bakarak bence test sonucuna güvenebilirim. Ayrıca güncellemeyle gitmeyecek bir sürü şey yazmışsınız, doğru ve katılıyorum. Zaten bunlardan yaptığım çok şey var, tabi test esnasında sabit olacaklar.

Teşekkürler

yalinyalniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaptıracaksanız güvenilir kişilere yaptırın. Temel optimizasyonları aşağıya bıraktım.

Sunucu bazlı ayarlamalar

Sisteminizi güncel tutmak
Veritabanı Optimizasyonu(kullandığınız yazılıma ve donanıma göre değişir)
Web Server Optimizasyonu(Aynı şekilde değişkenlik gösterir)
PHP Optimizasyonu (Mem Limit, Max Uploadlar ve memcached opcache gibi PHP eklentileri)
Kontrol Paneli ve İşletim Sistemi Optimizasyonu

Yazılımsal(Script) ayarlamalar

Güncel kütüphane ve yöntemleri kullanacak şekilde ayarlamak(mysql yerine pdo gibi )
Cache eklentilerini kullanmak ve linkleri mümkün olduğunca içten çağırmak
Gereksiz dosyaları en son yüklenecek şekilde çağırmak
Satır içi kod ataması yapmaktan kaçınmak

Sizin adınıza üzüldüm hocam, umarım bundan sonra güvenilir kişilerle karşılaşırsınız.