Optimizasyon hayatımda görmediğim bir iş değil, başka iş alanlarında kullanımını çok detaylı gördüm. (internet ortamı değil). Teoriye girmeye gerek yok. Optimizasyon birkaç alternatif sonucunda size en iyi senaryoyu sizin verdiğiniz ağırlıklara göre verir. Yani optimizasyon en iyi senaryoyu vermelidir sizin için. En iyi senaryo her gelen güncellemeyle değişiyorsa bu biraz maliyetli... Amacım işinizi öldürmek değil, insanlara da bilgi sağlamaya çalışıyorum.
Sunucu ve yazılım ayarları nelerdir söyleyin yapayım, daha doğru olsun mantığım, gayet açığım.
Ama bana bir fikir verdiniz, tarihçeden aynı durum için bir iki test sonucu daha ekledim.
Yaptıracaksanız güvenilir kişilere yaptırın. Temel optimizasyonları aşağıya bıraktım.
Sunucu bazlı ayarlamalar
Sisteminizi güncel tutmak
Veritabanı Optimizasyonu(kullandığınız yazılıma ve donanıma göre değişir)
Web Server Optimizasyonu(Aynı şekilde değişkenlik gösterir)
PHP Optimizasyonu (Mem Limit, Max Uploadlar ve memcached opcache gibi PHP eklentileri)
Kontrol Paneli ve İşletim Sistemi Optimizasyonu
Yazılımsal(Script) ayarlamalar
Güncel kütüphane ve yöntemleri kullanacak şekilde ayarlamak(mysql yerine pdo gibi

)
Cache eklentilerini kullanmak ve linkleri mümkün olduğunca içten çağırmak
Gereksiz dosyaları en son yüklenecek şekilde çağırmak
Satır içi kod ataması yapmaktan kaçınmak
Ben daha önce bir arkadaşdan böyle bir hizmet aldım ve sonuç sitemin yedeğini aluşturup bana rakip oldu. Evet sürekli yapılması gereken bir olay optimizasyon işi.
Sizin adınıza üzüldüm hocam, umarım bundan sonra güvenilir kişilerle karşılaşırsınız.