Merhaba arkadaşlar,
Optimizasyon yapan bir çok arkadaşla çalıştım bugüne kadar. Malasef yapılan işler tema üzerinde olduğu için en yakın güncellemede tekrar yapmak gerekiyor ve bu sürekli para ve zaman kaybına dönüyor. Bugüne kadar bir çok cache eklentisi kullandım. Şuanda sitemde
WP Super Cache ve FVM yüklü. FVM'yi Super Cache'te olmayan özellikler için ekledim.
Bu yazıda,
WP Rocket satın alarak siteyi şuanki eklentilerle olan haliyle karşılaştıracağım. Umarım sonunda faydalı bir bilgi sağlayabilirim. Amacım optimizasyon uzmanı kesilmek değil, bu işten bıkmış birisi olarak test sonucu sağlayacağım. Waterfall vs teknik olaylara girerek sizi boğmayacağım.
- Test : Aynı site üzerinde
- Hız Aracı: GTMetrix kullanarak ölçeceğim, aynı ölçümü yapacağım
- Test anı: Analytics geçmişine ve aktif kullanıcılara bakarak istatistiksel olarak en az kullanıcının olduğu ve sabit olduğu anı seçeceğim
- Ayarlar: Tüm site ayarları ve cache ayarlarını aynı tutacağım
WP Super Cache + FVM kullanarak sonuç: (bu arada çok kötü bir sitem var
) WP Rocket kullanarak sonuç:
Satın alıp buraya sonucu koyacağım çok yakında.
Lütfen yorumları esirgemeyin, bilen her arkadaş buyursun beyin fırtınasına.
Optimizasyon tek seferlik değil düzenli aralıklarla yapılması gereken bir eylemdir, düşünce tarzınız mantıklı değil kusura bakmayın. İkinci olarak eklentiler güzel sonuçlar verse de sunucu ve yazılımı doğru ayarlamadıktan sonra eklentiler de bir yere kadar işe yarayacaktır.
İyi günler.