Dogu_Bey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
(: tebessüm açıklamasını son cümlede izah edeceğim.

1. E ticaret faturaları Manuel ( Fatura kesme iki çeşit, manuel, entegre) nasıl kesilir?
- Koçan ya da el faturası dediğimiz sistemle kesebiliriz. Ya da koçan yerine, lazer, nokta vuruşlu bir yazıcı ile form (dilim dönmedi, bilgisayar) faturası kesebiliriz.

2. Hem E fatura hem de gerek koçan ya da bilgisayar faturasını kafama göre kesibilir miyim? Yani kurumsal faturaları e fatura, bireysel faturaları, da bitiremediğim koçandan kesebilir miyim?
- E faturaya geçince, koçan ve bilgisayar faturası kesemezsiniz Kullanılmamış koçan ve bilgisayar faturaları teslim edilir.

3. E faturayı en iyi nasıl kullanırım?
- Her siparişimde bireysel, kurumsal müşteri ayırt etmem. E faturamkı keser çıktısını alıp ürğn kutusuna ve de müşterilerin mail adresine gönderirim. (Fatura taleplerine karşın, koli içine, kargo poşeti gözüne, mail adresinize bakın diye kestirir atarım, zamandan tasarruf icabı)
4. Kargo sipariş faturasını istiyor?
- Ürünüm fatura / irsakiye iel sevki, kargo açısından iki şekilde önemlidir. Koli, kutu ve paket içeriğini bilmek, kontrol etmek. Hasar tazminlerinde, edilecek rakam miktarının suistimal edilmesini önlemek. Zaman tasarrufu için de zaten e fatura çıktısı alıp uygun yere yapıştırmıştık.

Son iki cevap, üsteki soruların bir kısmına da yeterli.

(: manuel fatura ister koçan, ister müşteri kartını muhasebe programında açıp bilgisayar faturası alın, bunu Trendyol müşterisine mail olarak gönderezsin. Entegratör kullanarak, kestiğin faturayı Trendyol müşterisine mail atabilieceğini mi düşündün?

Trendyol siparişlerinde kargo fatura bilgilerini görüntülersen ne demek istediğimi anlayacaksın...

hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Trendyolun fatura bilgilerinde müşteri e postalarını bir çeşit şifrelere şeklinde bize sunduğunu biliyorum. Ama bu e postalara mail gönderirsem ulaşır diye düşünmüştüm. Demek ki yanlış düşünmüşüm. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla e fatura işine girsek de girmesek de kargo kolilerine bir fatura çıktısı iliştirmek gerekecek. Yani iliştirilmesi daha iyi olacak. (umarım doğru anlamışımdır)

BianAjans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
e-Fatura ya geçişte BizimHesap deneyebilirsiniz. Birkaç tıklama ile otomatik fatura kesiliyor. Misal ben N11 i Trendyol paneline girmiyorum çoğunlukla. Faturayı da Kargo Evrağını da BizimHesap üzerinden alıyorum. Ek bir ücreti falan da yok. Misal Paraşüt aynı işlem için aylık 65 TL ek para istiyor. Finansbank Dijital diye bir süreç var. Ona bir bakın.ç Bedava hizmetler var orda.

Ürünün yanında faturasının gönderilmesi gerek. Ceza yiyebilirsiniz eğer sıkıntılı bir müşteriye denk gelirseniz.

Kapıda ödeme ile hem MNG hem Yurtiçi hem de PTYT ile çalıştık. Bizden fatura ibrazı istenmedi. Ancak zaten tüm ürünlerle fatura gönderildiği için isteselerdi gösterebilirdik.

Trendyol her müşteri için geçici bir mail oluşturur. @trendyol uzantılı olarak. Entegrasyon firmaları üzerinden işlem yapıldığında otomatik olarak o mail sişsteme yansır ve mail atabilirsiniz.
Örnek bir görüntü.

hocam bende bugün Bizimhesap ile tanıştım ve pazar yerlerimizi entegre ettim ve e fatura muhabbeti de ordan aklıma düştü acaba geçsek mi diye. Daha önceden ptt den gönderim yapıyorduk kapıda ödeme şeklinde ve faturayı kolinin içine koyduk diye kaç kere açtırdıklarını hatırlıyorum. Özellikle koli üstüne yapıştırmamızı yada poşetin gözüne koymamızı istiyorlardı. Finansbank Dijital dediğiniz de Stockmount sanırım 2 yıl 3 pazar yeri bağlamalı hesap sunuyorlarmış ücretsiz şekilde. Verdiğiniz tüm bilgiler için de teşekkür ederim hocam