mahmutk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam sadece soruyorum acaba belediyesinden, terzisine, okulundan, evdeki kadınına kadar herkesin maske üretimi yaptığı için ve mart ayına oranla elde maske sayısının daha fazla oldugu için fiyat düşmüş olabilir mi ?

bir mal az ise talep çok ise fiyatı artar,
mal çok ise talep de azalmış ise (o döneme göre) fiyat düşer. bunu tahmin etmek çok zor olmasa gerek
Ben de size sorayım henüz virüs ülkemize gelmeden önce forumda bile milyonlarca adet maske alımı yapıp stoklayanlar vardı. Ve piyasadaki tüm maskeleri alıp fiyatı yükseltmediler mi? Normal vatandaşın alacağı en fazla 100 adetlik tek kutu olur. Arz-talep dengesinden ziyade fiyatı burada stokçu fırsatçılar artırdı. Maske satışı yasağı gelmeden önce bir adet maske 6 tlye satanlar vardı. Bu durumun en büyük suçlusu iktidardır. Sonra da fırsatçılardır. Devletin ve özel sektörün talebi karşılayacak üretim alt yapısı var. Diğer devletler gibi dışarıdan maske istememizin nedeni de bu üretimdir. Şimdi 1 tlden yukarı satış olmayacak. Ve birkaç hafta sonra rekabetten dolayı fiyatı satıcılar kendisi düşürecektir. Şimdi forumda bakarsanız 80 kuruşa kadar düştü. Maskenin olması gereken adet fiyatı 25 kuruştur. Hala pahalıdır.