Nekra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim işim konser konferans opera sinema salonları tasarlamak ve yapmak, tam 25 yıldır ağaç benim işim.

Peki demir çürümez mi? Mobilya deneyimli bir kardeşimiz olarak, neden ham ağacı balkona koyuyorsun? Ağacı korumak o kadar pahalı ve zahmetli bir iş değildir ki, hatta demiri korumak daha zahmetlidir. Çünkü; Ağaç üzerine sürülen yada içine daldırıldığı koruyucu maddeleri emer ama demir emmez, bu yüzden statik yada fırın boya denen çeşit vardır. Araba boyaları bile bugünkü teknolojiye rağmen çürüyor, demiri korumak hiçte kolay değildir.

Hocam ıhlamur ağacının fiyatından haberiniz var mı? Ihlamur ağacının bahçe mobilyası olarak dünyanın neresinde gördünüz. Ihlamur ağacı sıcak ve neme karşı en zayıf ağaçtır yapmayın ALLAH aşkına ya, ayrıca keresteyi özsuyundan kurtarmak için buhar ile ile yapılan işleme fırınlama denir, ağacı fırına falan koyan yok!
Ben agacı fırına koymak felan zaten demedim nerenden uydurdun. Fırınlanmis agac al dedim. Ikincisi İhlamur agacı sicaga nrme en zayıftır demişsin. Hakkaten anlamiyosun bu işlerden. Ankara da inegöl de maraş ta hatta hatay da babam dahi oymalı mobilya taç ayak vs genelde ıhlamurdan yaparlar. Elbette pahalıdır cunku kalitelidir. Hrm cok pahalı diyosun hrm zayıf agaç diyosun. Sen hic ıhlamur a gürgen e mazot veya gaz sürüp uzerinde islem yapmamissin.