'' Türkiye'de üniversite okunmaz '' demek bence çok yanlış bir düşünce. Türkiye'de elbette ki üniversite okunur , çalışırsın iyi yerlere gelirsin . Bunu söyleyen neye göre , kime göre söylüyor ?
Ben lise hayatımda derslerle hiç ilgisi olmayan bir öğrenciydim , üniversiteye gittiğimde çalışmak '' zorunda '' olduğumu anladım ve derslere biraz biraz bakmaya başladım . 4 sene sonunda bölümden 1.olarak mezun oldum ve yine aynı üniversitede lisansta okuduğum bölüm üzerine yüksek lisans sınavlarına girdim ve 1.olarak kayıt hakkı elde ettim.
Neden yüksek lisansı tercih ettim ?
; Şu an tabiri caizse her önüne gelen üniversite okuyor , gerek 2 yıllık gerek 4 yıllık bir şekilde o üniversiteler bitiyor ve akabinde mezun şişmesi oluyor. İşsizlik artıyor vs vs..
Sadece lisans mezunu olarak bir yerde kendime kolaylıkla iş bulabileceğimi düşünmüyordum( Bu okuduğum bölüm ile alakalı , her bölümü kastetmiyorum. ) .
Neden beni alsınlar ki ? Benim gibi binlerce mezun zaten var. Farkım olmalıydı.. Bunu da yüksek lisansa girerek yaratmaya çalıştım . İşte şimdi normal mezundan bir farkım vardı.. Formasyon eğitimi almıştım , lisansı dereceyle bitiremiştim , yüksek lisansa dereceyle girmiştim..
Diyeceğim o ki ; üniversiteye ve üniversiteye olan bakış açılarına karşı kendi fikriniz , isteğiniz olsun. Bir başkasının söylemleri sizi ilgilendirmesin , okumak istiyor musunuz ? Okuyun.. Üniversiteler mutlaka deneyimlenmesi gereken yerler.. Üniversite okurken yapacağınız her etkinlik de size + olarak geri dönecektir. Katıldığınız toplantılar , kongreler , sunumlar , etkinlikler ilerideki iş hayatınıza + olarak dönecektir emin olun..
Bunu neye göre söylüyorum ?
- Katıldığım İŞKUR seminerine göre söylüyorum . İŞKUR yetkisinden bizzat duyduğum şu '' CV lerinizde katılmış olduğunuz seminelere , yapmış olduğunuz gönüllü etkinliklere , dahil olduğunuz gruplara vs vs. bakıyoruz. Buna göre eleme yapıyoruz . ''
Hayalinzde bir bölüm varsa onu en iyi şekilde okuyun ki ilerde o bölümden de iş bulunabiliyormuş denilsin

Çalışan herkes sonunda mükafatını alacaktır görüşündeyim ben.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler