Öncelikle konu sahibi arkadaşın affına sığınıyorum. Tekrar konu açmak yerine burdan sormak istedim.
Hocam boşa düşen bir domain satın aldım. DA, PA değerleri çok yüksek değil. DA:6, PA:13 benim için çok da önemli değil açıkcası. Yalnız domain spam skoru %21. Bu domain 11 yıl boyunca aynı proje ile yayında kalmış.
Şimdi ben de bu domain üzerinden daha iyi bir proje yapmayı düşünüyorum. Özgün içerikler, yazılımlar vs. kullanmayı düşünüyorum. Domainin archive.org kayıtlarında ilgili kategori ile ilgili sözlük kısmı var. O sözlük kısmını da projeye entegre etmeyi düşünüyorum.
Epey ciddi bir proje düşündüğüm için açıkcası aklımda bir ukte kaldı spam sorundan ötürü.
Sizce projeyi bu domain üzerinde kurmalımıyım yoksa yeni temiz bir domain mi bulmalıyım?
Bu arada şöyle de bir ekstra not düşeyim. Satın aldığım domain jenerik ve org uzantılı bir domain. Spam skoru sonrası kafamı karıştıran bir diğer hususta jenerik ve org olmasındansa başına sonuna harf ekleyip com mu olsa ☺
Bu konuda şunu söyleyebilirim, eğer çok ciddi bir proje ise iyi bir temel atmak faydalı olur. Org domaini ana site gibi hazırlamadan önce temel anahtar kelimelerden keyword pbn oluşturun 3-4 site yeterli olacaktır. 2 ay normal içerikler girin Seo amaçlı hiç bir yönlendirmede bulunmayın sadece sitenizin indeksleri oluşsun. Sonra keyword bazlı pbn deki siteler bazında 10ar içerik girin ve org sitenizi yayına alıp içeriklerinizi oluşturun. En sağlıklısı budur.Yine bu yöntemle com bir domain isterseniz tüm sitelerinizden com a link Çıkarırsınız. Ben olsam mevcut org ile başlarım sektör aynıysa avantajı var