Merhabalar
Arayüz çalışmalarımı satmak için bir konu açmak istiyorum. Yani hazır olan bir tasarımı satmak istiyorum. Lâkin söyle bir şey var.
Hizmet konusu olmadan satış konusu açmak veya iş almak
yasak.
Tamam. Hizmet konusu açmak istiyorum. Orada da referans olmak
zorunda. Ben hiç iş alamamışken nasıl referans alacağım.
Referans için ücretsiz iş almak istesem zaten ücretsiz tasarım işi almak
yasak.
Ben şimdi ne yapacağım? 😅.
@grafiking;
@ersadwork;
Bugün bu durumu ikinci kez yaşıyorum
1 - Hizmet konusu olmadan satış konusu açmak veya iş almak
yasak.
Böyle bir durum söz konusu değil.
Satış konunuz olmadan iş almak yasak. Sebebi;
Bazı arkadaşlarımız hazır vektörlerin yanına sadece font koyarak logo yaptığını düşünüp özel mesaj üzerinden satış yapıyor. Biz hem işveren hemde gerçek hizmet verenlerin haklarını gözettiğimiz için böyle bir kuralı uyguluyoruz.
Yani;
Kişi tasarımcı kimliğini kendi çizgisini açtığı konuda göstersin ki işveren de ona göre seçsin. Yarın bir gün "bu logoya bu kadar para verdim tescil edilmedi" dediğinde referanslarına neden bakmadınız diyebilelim.
2 -
Hayali/kurgusal firmalara tasarımlar yapabilirsiniz. Yarışma kategorisinde yer alan konulara logo yapıp - yarışmaya katılmadan - portföy oluşturabilirsiniz.
Referans demek " Bu adam bu işin erbabı bu adam duayen bu adam ölüyü diriltir oof o ne biçim tasarım " demek değil

Portföy.
Bir iş görüşmesine gittiğinizde sizde cv isterler ve portföy isterler. Bunları sunmazsanız insanlar iş vermez.
Referans/portföy neden lazım?
Bazı arkadaşlarımız konu başlıklarında veya konularında Türkcell, Boyner, Apple, Microsoft, HP, GOOGLE yazıyor onların markasını ekliyor.
Bu firmaları yazan arkadaşlarımıza "Referanslarını sunar mısın?" diyoruz. Tanıtım amaçlı veya ilgi çeksin diye diyorlar. Bu ne kadar mantıklı?
3 - Ücretsiz iş almak zaten yasak bunu en başta anlamıyorum.. Neden? Emekleriniz ve zamanınız bu kadar değersiz mi? Bu kadar amacınız yok mu dünyada?
Bakın size ücretsiz iş verecek insanlar sizin portöyünüze bir şey katmaz. En başta adam kendi işine saygı göstermiyor ki "ya işte biri yapsın" modunda takılıyor.
Kısacası, yanlış biliyorsunuz ve bu yanlışı
@grafiking; veya bana özelden ileterek doğruya çevirebilirsiniz

Bizden bu konu ile ilgili geri bildirim alamazsanız veya baştan savma cevaplar alırsanız zaten yönetim ekibi hakkımızda gerekeni yapar
Saygılarımla.
teşekkürler
@onursultansu; ve
@NextWorld; sizleri seviyoruz