Senin örnek verdiğin Japonya'da asgari ücret 200 bin yen (TL'ye siz çevirin) civarlarında, asgari ücretle çalışan bir işçi saatte bin yen kazanıyor ki bu neredeyse sizin Türkiye'de bir günde kazandığınız paraya denk. Japonya'da 1 yıllık maaşınla son model araba satın alıp, bir aylık maaşınla da 1.500 litre benzin alabiliyorsun, sen hesapla istersen bir araba için Türkiye'de ne kadar çalışman gerektiğini. Araba-telefon-kamera vb. senin Türkiye'de dolarla almaya muhtaç olduğun şeyleri Japonya, kendi vatandaşı için üretiyor ve bunu da ucuza satıyor. Bir şeyleri kıyaslarken para birimini değil, alım gücünü değerlendirmelisin. Türkiye'de her geçen gün alım gücü düşüyor ve artırılması yönünde gereken adımlar atılmıyor. Tam tersine halk özel bankalara borçlandırılıyor ve bu ne alakaysa ekonomi bakanımız tarafından teşvik ediliyor. Uzun lafın kısası Türkiye'nin bir anda sınıf atlayarak zembille bu konuma gelmesini de beklemiyorum fakat Türkiye son 20 yılda konut alanında sergilediği parayı ve çabayı, sanayi ve teknoloji alanına harcasaydı şuan bulunduğumuz coğrafyaya teknolojik ürün ihraç eden bir ülke konumunda olurduk. Ama yok bizde işler tam tersi, ne teşvik var ne de yatırım. Üstelik bir de Avrupa'nın en yüksek vergilerinin bizde toplandığına hiç girmiyorum bile...
Sakin ol yiğidim, o da senin gibi düşünüyor zaten. 🙂