Geçenlerde farkına vardığım, ve e e ticareti çok iyi yaptığına inanan iki firmanın hesaplarını inceledim. Abartısız söylüyorum, sadece iadeden ötürü adamlar aylık 30 binden fazla zarar ediyor. Farkında bile olmadan, kar ettiklerini düşündüğü halde.
Olay sadece, alıntıladığın, madde numaralarını verdiğin yönetmeliklerden ibaret değildir. Tutturnuşsun, şu sözleşme, şu madde, şu kanun. O yönetmeliklerdr, o sözleşmelerde, o kanun maddelerinde sadece kendini haklı gösteeceğin bir ya da iki maddeyi referans gösteriyorsun ve haklılığını ortaya koymaya çalışıyorsun. Paran gittiği için canın canıyor. Sadece senin mi canın yanıyor. O e ticaretin gerçekleşmesi için, alıcı faktörü dışında, satıcı, yer sağlayıcı, kargo faktörü var. Yönetmeliklere bir de bu açılardan baktığın zaman sonucun ne olacağını sana söyledim. İade ederken artık sen de bir göndericisin, gönderdiğin ürünün sevkinden sen de sorumlusun. İade ettikten sonraki aşamada püf noktaya değindim, anlamamışsın. Belki de kimse anlamadı.
Beğenmedim iade, aklıma yatmadı iade, şu iade, bu iade. Zarar bana gelmesin kime giderse gitsin. Anlayış bu. Her iadeyi mağaza dediğin gibi kabul etmek zorunda olsaydı ticaret diye bir şey olur muydu?