Arkadaşlar merhaba bağkurlu esnaf olarak aylık ödediğim prim tutarı 860 TL.
Yaş 32,5 ve normal şartlarda ne zaman emekli olurum a tıkladığımda en mantıklı gelen
5400 gün ve 62 yaş! (Şimdiden beni bu bilgiye teşvik eden rezil sisteme bak.)
Ortalama olarak prim gün sayısının dolması için 7,5 yıl daha yatırmam gerek.
İşe ilk başlama yılı 2009 !!!!
İşte dananın koptuğu yere bakar mısın 40 yaşında bu şekilde ilerlersem prim gün sayısını tamamlıyorum. Eee ne oldu? 62 yaşına kadar beklemem gerek yani 22 yıl boyunca benim yatırdığım totaldeki para 150 bin TL olucak. Ve hiç bir şart altında ben bundan yararlanamıyorum!
Peki ben şuanda 42 yaşında olsa idim ve cebimde devlete ödediğim 150 bin TL nakit para olsa idi ne mi yapacaktım? En düşük banka faizi yıllık bu paraya 10 bin TL veriyor. Yani 22 yıl boyunca benim cebime 220 bin TL kalacaktı. Yani 62 yaşında benim cebimde 220 bin TL olacaktı.
peki ben bu şekilde yapmasam devletin vereceği emekli maaşını bekleseydim bana aylık ne kadar verecektir? İşte yine dananın koptuğu an!!! Eğer sizler 2008 sonrasında prim ödemeye başlamışsanız prim üzerinden aylık alacağınız maaş tutarı %50 yi geçmez!! Yani ortalama prim tutarına bakılıyor 1000 TL yazılmış ise aylık 62 yaşında bugünün şartları dahilinde 500 TL bilemedim 1000 TL alıyoruz
Eğer ki evli değilseniz sıradan bir esnaf iseniz kesinlikle bağkuru veya sgk yı yatırmamak çok mantıklı. Zaten memur isen sorun yok.
Ek olarak: Farz edelim ki, öldünüz her hangi bir eş veya çocuk yok ise devlet baba yaşıyor

Farz edelim ki, yine öldünüz ancak eşiniz var eşiniz maaşın belirli bir kesimini %75 liğini alıyor.
Farz edelim ki, yine öldünüz eşiniz de ölmüş sadece kızınız var onun medeni durumuna bakılıyor ve %75 alıyor eğer o da evlenirse o yatırdığınız para yine gömülür.