şöyle de bir bilgi vereyim; farz edelim ki, geç yaşta başladınız ve günleriniz eksik. Yine emekli olamıyorsunuz. Bu kez toplu ödeme yapmak istiyorsunuz eğer SGK lı iseniz olmuyor anca bağkur da oluyor ama yasanın çıkmasını bekleyeceksiniz. Bir de şu var emeklilik şartını sağlamadığınızda yatırdığınız parayı geri alabilirsiniz ama bunun içinde mahkeme yani dava açmanız gerek SGK ya.
Bu gibi bilgileri bilmeyenlerin sayısı çok ama çok fazla. Gidip SGK ya durumu açmanız ve bilgi almanızı öneririm. Öyle insanlar var ki, bu sisteme para kaptırmamak için üzerindeki mal varlığını kaldırıyor ve yeşil karta geçiyor.
Çok yanlış düşündüğünü ifade etmeliyim. SGK ye ödenen paralar boşa gitmez. Yarın Allah muhafaza bir hastalığa yakalanırsın ki bu artık olağan bir durum. Bir anjiyo, bir operasyon gerektiren olay en az 5000 den başlar. Kimimiz ödeyebilir ki ?
-Yaşadığım yer olan Sivas da en iyi cadde de şu anda birçok dükkan boşta yani kiracı bulamıyorlar. Bu dükkanın sahipleri de belki "ne emekli olacağım alayım bir dükkan" diye düşünmüştü ?
Hocam işte buradan kaybediyorsunuz. Dün misa bir ilaç yazdıracaktım aile hekimine bağkurluyum! Doktor dedi ki ben yazamam uzmanın yazması şart. Düşündüm şimdi gidip hastaneden randevu alıp, sıra bekleyip, doktorun yazmasını bekleyecektim. Bir de yazdığı reçete ile eczaneye gidip fiş parası dahilinde cebimden tek bir ilaç için çıkacak ücret bağkurlu olmam nedeni ile 15 - 20 TL arasında. Ben ne yaptım gidip eczaneden 30 TL ye aldım peşin olarak.
Erkeklere göre kadınlar daha fazla hassas olmaları nedeni ile erkekler yılda bir kez hasta olurken bayanlar en fazla 2 kez. Aylık 860 TL ödeyeceğine 860*12 ay toplamda 10320 TL Emin olun, kaderinizde ne var ise başınıza o gelecektir.