Bu genç benim ve yaşım 19 kendi çapında ailesiyle yaşayan bir öğrenciyim. Üniversite sınavına hazırlık aşamasındayım ama okumakta gözüm yok diyebilirim... Bunun yanı sıra bir yerlerde işçi olarak çalışabilecek şekilde boyun büken bir kişiliğim de yok hani birisi bana şunu et bunu et dediği zaman kızıp üzülen bir kişiliğim var ve birisinin emri altında çalışabileceğimi düşünmüyorum. Kendime bir dükkan açmak hayatıma devam etmek istiyorum ama sermayem yok... Üniversiteyi illaki kazanacağım illaki bir yere gideceğim yani başka alternatifi yok, ömür boyu aileme yük olacak değilim ama elimden de gelebileceğini düşündüğüm bir şey yok... Bu yaşıma kadar ömrümü bilgisayar başında geçirdim, elektronik cihazlardan az çok anlar kendi sorunumu çözebilecek kadar da bi beceriye sahibim. İnternet de bazen site yapıp sattığım oldu, php'de ufak bir veritabanı kodlaması, admin panelli websiteleri vs bir şeylerle siteler kurdum civarımdaki esnaflara... İnternet sitelerinin arayüzünü beğendikleri bir siteyi kopyalayıp düzenleyerek admin paneline bağlayıp sattım. Sıfırdan yazabilecek kadar bir becerim var ama kodlamaları teker teker kendim yazabilecek kadar tecrübem olmadığı için sadece ufak çaplı değişiklikler yapabiliyorum... Uzun lafın kısası internet ile ilgili becerilerimin yetmeyecek kadar az olduğunu ve bir telefoncu yada bilgisayarcı gibi teknolojik mağaza açamayacağımın farkındayım. Düşünüyorum gıda sektörüne gireyim, çiğ köfteci bayiliği falan alıp bakayım işleteyim diyorum ama geleceğe yönelik hiçbir katkısının olmayacağını düşünüyorum. Girişimcilik fikirlerini sürekli kontrol ediyorum ne yapabilirim neler üretebilirim diye insanların düşüncelerini hemen hemen her gün araştırıyorum ve kendime göre yatışan fikirler bulamıyorum. Sizlerden bana tecrübe edindiğiniz "bu yolda ilerle emin ol sende başaracaksın" diyebildiğiniz konuları benimle paylaşmanızı istiyorum. Benim yaşımdaki bir genç bu piyasada nasıl güzel bir iş yapabilir diye düşüncelerinizi paylaşın istiyorum. Şimdiden buraya kadar okuyup emek verdiğiniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla...