Spam score düşürmeyle ilgili
harbiseo.com sitemizde çok yakında etkili ve faydalı yazı paylaşacağız fakat öncesinde sizi buradan bilgilendirmek istiyorum.
Minds.com bu sitenin spam skoru %27'lere yükselmişti fakat şimdi Moz üzerinden takip edildiğinde 1 görünüyor. Bunu nasıl yaptılar ? sorusuna cevap olması açısından gerekenleri sıralamak istiyorum.
1-Domaine gönderilen bağlantıları search console üzerinden inceleyiniz. İnternal ve External linkler var yani içeriye ve dışarıya yapılan link çıkışları. Bir site size kendisine gönderdiğinden çok fazla bağlantı göndermişse bu siteyi listenin diğer tarafına alınız.
2- Web sitenin backlink geçmişini Moz Ahref ve Semrush üzerinden trial hesaplar alarak detaylıca inceleyiniz. Spam skorları yüksek domainleri yine listenin diğer tarafına alınız.
3- Domain'in önceden manuel işlem cezası alıp almadığını bilmiyorsanız, google yardım forumu üzerinden bu konuyla ilgili başlık açınız.
4- Dış seo adı verilen backlink çalışmaları ve sosyal kampanyalara zaman ayırınız. Google reklamları bu konuda etkili oluyor.