Merhabalar,
Şahıs şirketi kurduktan sonra aylık ortalama maliyetler ne oluyor diye çok fazla konu açılıyor. Bu konuyu sade ve kalem kalem açıklamak istedim.Şirket kurulum maliyetlerini söylemeyeceğim, çünkü o ücret 1 kere veriliyor ve 500 TL civarında anca tutar.

Şimdi gelelim aylık maliyetlere:
  • Aylık 941 TL Bağkur (Eğer 29 yaş altı genç girişimci programından faydalanırsanız ilk 1 yıl bu ücreti ödemezsiniz, 1 yıl sonra ödemeye başlarsınız.)
  • Aylık ortalama muhasebeci ücreti 150 - 300 TL arası (Şehire ve tanıdık olup olmamasına göre değişir.)
  • Hiçbir şey kazanmasanız bile KDV beyannamesi damga vergisi: 59 TL
  • Hiçbir şey kazanmasanız bile eğer Facebook - Instagram'a reklam veriyorsanız KDV2 beyannamesi damga vergisi: 59 TL
  • Hiçbir şey kazanmazsanız bile 3 ayda bir verilen muhtasar-stopaj beyannamesi damga vergisi: 59 TL (Aylık 20 TL gibi düşünebilirsiniz.)
  • Hiçbir şey kazanmasanız dahi 3 ayda bir verilen gelir vergisi beyannamesi damga vergisi: 90 TL (Aylık 30 TL gibi düşünebilirsiniz.)
Kısacası hiçbir satış yapamadınız, geliriniz olmasa dahi yukarıdaki ücretleri vermekle yükümlüsünüz arkadaşlar. Ben satış yapmadım, niye damga vergisi ödüyorum diye düşünebilirsiniz ama devlete o ay bir şey kazanmadığınızı belirtmeniz için beyanname veriyorsunuz sonuçta ve bunun da bir damga vergisi oluyor

Kazandığınız paranın vergisini vs. katmadım, çünkü kazanılan para biliyorsunuz ki kişiden kişiye değişir.