werfection16 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, genel'de bu tarz işler'de, güncellenme saniyesi gösteriliyor, yani 10 saniye önce güncellendi. Burada da mantık şu oluyor;
Arka plan'da çalışan cronjoblar 5 saniyede bir veriyi listeleyip, ilgili tablolara kaydediyor ve kullanıcı ekranında sadece siz veritabanında ki veriyi göstertiyorsunuz.
-Veri yükü sunucuya aktarılarak kullanıcı ekranında ki iş yükü azaltılıyor. Tabi iyi özellikle bir hosting ve sunucu olmasına dikkat edin.
Aklıma gelen öneri bu, iyi forumlar..
Merhaba hocam şuan bu tarzda bir sistem zaten aktif çalışıyor ancak bu sürekli kontrol işlemleri vs. çok sorgulu işlem
olduğu için daha stabil birşey araştırıyorum.

bero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam json kayıt ettiğinizde ki boyutu ne oluyor ortalama ve json parselleyebilirsiniz 4 5 adet PHP den JavaScript ile 10 saniyede bir cekebilirsiniz
Hocam veri alışverişi ile alakalı bir problemimiz yok sistem çalışıyor ancak ben real time birşey yapabilirmiyiz
bunu araştırıyorum jsondaki verileri sürekli sorgu ile çekmeden canlı olarak okuyup listelemek gibi.

suleymankocabas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Php de "yield" fonksiyonunu araştırmanızı tavsiye ederim, bellek miktarında ciddi bir rahatlama görebilirsiniz
teşekkürler hocam araştırıyorum