eslao adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben de benzer bir sorun var, bulmuşken sorayım. Gündüz sorun yok, 1 İMac 1 iPhone 1 Android tablet ve smart tv bağlı, herşey tıkırında, evden çalışıyorum ve hiç net sorunu yaşamıyorum. Zyxel modem (2,5ghz) + tplink repeater fişek oluyor. Ama akşam 9, 9:30 gibi tüm cihazlar hep bir ağızdan, ağa bağlı ama bağlantı yok, ağa bağlı değil, ağı bulamama, internet hızı 100kbpsye düşme, aniden ağdan atma gibi sorunlar yaşıyor. Ağ sistemi 4 yıllıktı, fırsat bu fırsat diyip tplink modem (2,5 ghz) + tplink repeater aldım. Fekans 40 kanal 1 ve 6 yı test ettim. Aynı sorunlar devam ediyor. Ne önerirsiniz?
Hocam tarif ettiğiniz olay doğruca "Radyo Link" Baskısını hatırlatıyor. Buna benzer benzer bir olayı Ankara/Batıkent'te yaşamıştım, açıkçası sebebini bulmam 1 ay zamanımı almıştı. Size önerim, kanal seçimini otomatiğe almanız ve hangi kanalda tutunduğuna bakmanız. Eğer bir frekans baskısı yiyorsa, modem 40 mhz'e ve 11. kanala tutunur. TpLink'in yeni modellerinde 13. kanal var ama eski cihazlar maksimum 11. kanalı görürler, yinede eğer modem'de 13. kanal varsa sonraki aşamada deneyelim. Burada en önemli detay, smart tv'nin internete ne ile bağlandığı. Eğer tv'yi wi-fi ile bağlıyorsanız, mutlaka kablo ile bağlayıp deneyelim. Kablolu bağlantının sonucunda, sorun bizde mi? ISS'ya ait box'ta mı? Bunu göreceğiz.

Edit: Modemi 13. kanala ayarlarsanız, kablosuz cihazlarınız modem ile iletişimi kaybedebilir. Eğer kablolu bağlantınız yoksa, 13. kanala almayın. Eski model laptopların, usb donlge'ların büyük bir çoğunluğu 13. kanal protokolüne sahip değillerdir.
Edit: Evet yeri gelmişken bir not düşeyim, arkadaşlar modemlerin 5Ghz olması daha güçlü oldukları anlamına gelmez. Bu konuda büyük bir yanılgı var, sanki 5Ghz yada diğer bir deyim ile "ac" protokünün güçlü olduğu sanılıyor. 2.4 Ghz'lik yayın, 5Ghz' göre daha geniş kapsama alınına ve güç'e sahiptir ama yavaştır. 5Ghz tam tersine dar bir kapsama sahiptir ama oldukça hızlıdır.
Edit: Bir bilgi daha paylaşayım Bluetoot ismi efsane Viking kralından gelmektedir, anlamı "Mavi diş" İşte bu mavi dişli arkadaşımızda diğerleri gibi radyo frekansıdır ama en zayıf frekansdır, yani Wi-Fi sinyalini kesmesi mümkün olmayacak kadar zayıf bir frekans. Çok güçlü bir Wi-Fi modem kullanıyorum(Yasal olmamasına rağmen 2w kullanıyorum) ama buna rağmen aynı yerde hem kolumdaki akıllı saat, hemde diğer cihazlar çalışıyor.

constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O saatler aralığında komşularınızda çok fazla cihaz internete giriyorsa sinyaller karışıyordur. 5 ghz e geçme imkanın varsa ona geç hocam.
Öyleyse o saatte hiç kimsenin internete giremiyor olması gerekmez mi? Yani bu mantıkla bakınca, kimse giremiyor olması lazım. Ayrıca 5ghz "HIZ" Sağlar, "GÜÇ" 2.4'de!