turkbill adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes'in seninle aynı düşünmesini bekleyemezsin ayrıca arkadaşa 'din ile alakanızın
olmadığını düşünüyorum' ifadesi islamiyet'e yakışmayan bir davranış tarzıdır.

Senin ifadelerin olan 'Kendimizi sanki en günahkarmışız gibi görüp hatalarımızı affetirmeye istiğfar etmeye çalışmalıyız' demene ben katılmıyorum.
Bir insan eğer eğri ve doğruyu bilip islamiyetin emrettiği kurallara göre yaşıyorsa daima dimdik durabileceği kanaatindeyim.
Doğru o cümlemi biraz istemsiz yazdm hatta yazmayacatım biraz cümley toparlayamadım neyse Arkadaş kusura bakmasın ben o an belki çok düşünemedim ama hadisi şerif hususunda son zamanlarda kötüleme olduğu için biraz zoruma gitti ondan sanırım. Bunun bi ilerisi Kur'an-ı Kerime mantıklı değildir demeleridir. O yüzden hadisi şerife inanmayanların veya hafife alanların dinle alakası olduğunu düşünmüyorum. Sahih hadisler bellidir orası başka ama ben hadislere inanmam diyenler için. Tekrardan arkadaş kusuruma bakmasın biraz sert bir tavır oldu sanırım.

Ayrıca sen günahsızsan sorun yok ancak hiç bir insanın günahsız olduğunu düşünmüyorum benim kastettiğim ben günahkarım diyip müşriklerin karşısında boyun eğmek değil Allah'ın karşısın da boyun eğmekti.Elbetteki dinimiz konusunda dimdik olmalıyız.