wesika adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam birincisi dinle alakanızın olmadığını düşünüyorum hadisi şerifleri hafife almamak gerek. Ancak bu arkadaşlar trol yapmış bu net şimdiye kadar hiç bi yer olmayan muhabbeti yapmışlar.
İkincisi zaten hadis temelli yaşayamadığımız için dinimizi tam yaşayamıyoruz! Tam manasıyla bilmiş olsak zaten dini öğrenmiş olur ve Kur'anda bize verilen mesajları daha iyi anlamış oluruz.
En büyük ve en bilinen örneği namazdır. Kuranda namazın nasıl kılınacağı, abdestin nasıl alınacağı yazmaz. Vel hasıl dini bilgilerimizin zayıf olmasını hadsi şeriflere bağlamamak gerek. O bizim eksiğimiz açık ve net. Burda bana 2 sure bilen insanlar dini bildiğini zannediyor.
Kimse yanlış anlamasın kendimden örnek veriyorum bende çok eksiğim ancak bunu hadisi şerifleri zayıf diyerek vs kapatamayız. Kimsede kusura bakmasın kimse kendi yanlışını görmediği müddetçe bu sorunu çözemeyiz. Kendimizi sanki en günahkarmışız gibi görüp hatalarımızı affetirmeye istiğfar etmeye çalışmalıyız.
Herkes'in seninle aynı düşünmesini bekleyemezsin ayrıca arkadaşa 'din ile alakanızın
olmadığını düşünüyorum' ifadesi islamiyet'e yakışmayan bir davranış tarzıdır.

Senin ifadelerin olan 'Kendimizi sanki en günahkarmışız gibi görüp hatalarımızı affetirmeye istiğfar etmeye çalışmalıyız' demene ben katılmıyorum.
Bir insan eğer eğri ve doğruyu bilip islamiyetin emrettiği kurallara göre yaşıyorsa daima dimdik durabileceği kanaatindeyim.