iklim şartlarının uygun olmadıgını düşünmekle beraber zaten sera dışında bile yetiştirilmesi halinde bile ithal muzla pek yarışılacagını düşünmüyorum. şimdi trdeki fiyatlara baktım nerden alınıyorsa bir hayli pahalı muzun fiyatı, kktcye gelişi 1 ila 1,5 dolar arası diye biliyorum, türkiyede ya güney amerikadan alınmıyor gelen muzlar ya da başka bir şey var bunda. her neyse ben risk oldugunu düşünüyorum çok fazla su istiyor olması gerekir yani giderle yıllar sonra ortaya çıkabilecek gelir dengesi birbirini tutmaz zannediyorum. bu sorulmamış ama antalya ve civarı için aklımda iki tane ürün türü var biri kuşkonmaz ki kıbrıs tarafında ayrelli denir, digeri buraya özgü ama türkiyede yetişip yetişmedigini tam olarak bilmedigim verigo üzümü. kuşkonmazı türkiyede çogu üretici deniyor ve başarısız oluyor, hatta bununla ilgili sanki çok kötü bir fikirmiş gibi reklam filmi falan çekilmişti. bu kuşkonmaz dedigimiz şeye karşı ülke insanımızın bir bagışıklıgı yok, yani severek yedikleri hatta çogu kişinin bildigi bir şey degil. fakat avrupalılar severek tüketiyor, yani kayseride, çorumda, ankarada yetiştirseniz haliyle batıyorsunuz ama turist olan yerlerde yetiştirilmesi halinde çok rahat para kazanılabilecegini düşünüyorum zira muz vs gibi çok uzun bir süreç gerekmiyor para kazanabilmek için. çok fazla da su ihtiyacı olmadıgı gibi yerin altından sürekli kestikçe çıkıyor sogansı bir yapısı oldugu için. şimdi baktım fiyatlarına gramla satılıyor yani kıbrısta 20 liraya satılan yabani veya aşı kuşkonmazın türkiyedeki fiyatı 50 lira civarı. özellikle interneti aşırı olumlu kullanan her akdenizli girişimcinin el atması gerkeen bir konu oldugunu düşünüyorum.