Moderatör arkadaşlarımız konuya hakim olmadığı için özet geçiyorum. Envato ya da themeforest üzerinden satışı yapılan bazı ürünleri bu forumda kişi/kişiler sınırsız şekilde satmaktadır. Bunlar yamamen yasaktır. Envato'da satılan ürünlerde sınırsız lisans alınsa bile satışı değil kullanımı serbesttir.
Nereden mi biliyorum ? 1- Envato satış sözleşmesinde yer almaktadır. 2- Themeforest üzerinden wordpress temaları ürün satışı yapıyorum.
Sizlere soruyorum, bu forumdan kişi/kişiler benim yaptığım ürünü nasıl satabiliyorlar ? (benim ürünüm satılmıyor bu arada örnek veriyorum) Sattıkları ürünlerin sahipleri illa Türk ya da bu foruma üye olması gerekmiyor. Envato ve Themeforest üzerinde ki üreticilerin haklarını korumanızı rica ediyoruz.
@Yeniceri;
@PsdBul;
@Erhan;
Kaldı ki bu lisanspress ve türevlerinde birisi sizin ürününüzü alsa haberiniz bile olmayacak, doğrudan satan olmasa bile denk gelebilir. Forumda buna nasıl göz yumuluyor hala anlayabilmiş değilim. Burada yapılanın benim forum içinde satışı yapılan lisanslı bir ürünü alıp daha ucuza yeni konuyla satmamdan hiçbir farkı yok.