Bilmiyorum yazan oldu mu ama "çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz" diye bir laf vardır, kesinlikle de doğrudur. Dünya servetinin %99'u nüfusunun %1'inin elinde. Önce değişmesi gereken bu sistemdir. Emin olabilirsiniz herkes aynı şartlarda at koştursa 1. gelecekler tecrübe, azim ve inanç olur. O şans mans hikayelerinin hepsi boş çıkar. Şartlar eşitlenmeden bu zenginlik-fakirlik düzeni geldiği gibi her türlü gider. Coğrafya kaderdir ayrıca. Örneğin hayatımı İstanbul gibi bir büyük şehirde kursaydım, etrafımdaki insanlar daha farklı olurdu, ekip kurabilirdim, kafamdaki tonla fikri icra edebilirdim, büyük şehirin müşterisi bile farklıdır tahminimce. Kültür düzeyi bile müşteri farklılığı bağlamında ele alınabilir. Sürekli eksiye giden biri olarak verebileceğim tavsiye galiba şu:
İnançlı bir ekip kurun, işinizi ve eşinizi ve arkadaşlarınızı kendinize uygun olarak seçin, davul bile dengi dengine. Sizi anlamayan insanlarla muhattap olmayın, yalnız kalmak çok daha iyi olacaktır. 30 saniye içerisinde zengin olmayı da unutun, 30 yılınızı alabilir.