Haklısınız hocam. Bazı arkadaşlar kısa yoldan para kazanmak için böyle çakallıklara başvurabiliyor.
Aslında kullandığınız kelime çok doğru fakat ben onu dile getirmek istemedim.
Öncelikle geçmiş olsun, herkes yaptığı işin fiyatını kendi belirler fakat bu tarz ticaretlerde bana kalırsa ne ile yapılacağı söylenmeli, en azından aksi bir durumda. Yani hazır broşür yapılabilecek servisler var sadece kanva da değil, buralar kullanılıyorsa en azından belirtilmeli. İnsanlar özgün bir şey istiyor, yoksa resim üzerinde bir iki düzenleme yap geç.
Ben de grafikçilerden son birkaç çalıştığım kişi haricinde bir sitemde bulunmak istiyorum. Lütfen yaptığınız çalışmalar ile referanslarınız arasında dağlar kadar fark olmasın. Referansa güvenerek iş veriyoruz ve sonuç hüsran. Referansı örnek alıyoruz, bunun gibi olsun diyoruz yine sonuç hüsran.
Ayrıca ben de
@aykutbasyigit; ten kanva pro aldım. kendi imzamdaki eğitim videolarının tanıtım videosunu vs. kanva pro ile hazırladım. kalitesiz, referanslar ile alakasız işler görmektense kanva ile kendim yaparım.
Kesinlikle doğru. Bana sunulan referanslarda "Kanva" izlenimi almamıştım, zaten alsaydım o işi o kişiye vermezdim. Ayrıca bende sizin gibi sinirlendim ve kendim hazırlamaya başladım.
Haklısınız hocam

Ama size istenileni sunmuşsa birşey diyemem. Zaten Grafik Tasarım "ayağa düştü". Bilgisayar başına oturan grafikerim diyor neredeyse

Free vektörler hazır şablonlar indirerek program da bilgisayar kullanma becerisi olan herkes bir yazıyı değiştirebilir diye düşünüyorum. Ama önemli olan özgün olmak

Bunu başarabilen sayısı oldukça az...
İstenileni sunmak mesele değil ki. Bunu bende yapabiliyorum zaten. 10 liraya pro lisansı almışım, neden bir broşür çalışması için XXX ödeyeyim? Mesele bu. Yani Kanva'nın hazır şablonları ele ayağa düşmüş zaten. Bu broşürü bastırıp müşterilere dağıtmak pek hoş bir fikir değil.
Bence haklısınız hocam.Üstelik göndermiş olduğu tasarımların ücretini de göndereceğinizi söylemişsiniz,çok klas bir hareket geldi tebrikler hocam.
Sizin yerinizde olsam şikayet konusu açardım en azından başka arkadaşlar bu durumla karşılaşmasın.Son olarakta bir grafikerle anlaşmadan önce sorduğum ilk soru""kullandığınız programlar nedir?" oluyor.Bu sayede nasıl bir tasarım çıkacağını az çok biliyorum ve hazır bir görsel kullanıp kullanmadığını anlayabiliyorum.
Kişinin tavırları garipti zaten, daha çalışmaya başlamadan "ödeme, ödeme" diye tutturdu. Bu gibi kişilerle kesin çalışmama kararı aldım. Neyse dedim, işim acil, attım içerikleri, atar atmaz tasarım geldi

Kendimi aptal gibi hissettim. Garip tavırlı biri olduğu için (bayan) hiç uğraşmamak adına ödemesini gönderdim. Ayrıca ufak meblağlarda şikayet konularıyla uğraşmak istemiyorum. Keza bu konuda haklı mıyım, haksız mıyım onuda bilmiyorum.

Ama gelen yorumlara göre haklıyım sanki.