Merhaba,
İnternet üzerinden şahıs şirketi kurulumu yapılabiliyormuş yeni öğrendim. Hemen interaktif vergi dairesine girdim ve kayıt oluşturmaya başladım ancak bir kaç sorum olacak, bilgili kişiler cevaplarsa çok sevinirim.
1) Kirada oturuyorum, oturduğum bu evi şirket adresi olarak gösterebilir miyim?
2) 29 yaş altı devlet desteğinden yararlanmak için ekstra başvurulara gerek var mı? Otomatik olarak aktif hale mi geliyor bu sistem?
3) Evimde bulunması gereken ekipmanlar nelerdir? Aklıma gelenler yazıcı ve temel kırtasiye malzemeleri. Önerdiğiniz uygun fiyatlı cihaz varsa onuda yazabilirsiniz.
4) Muhasebeci işini en uygun nasıl halledebilirim? Enpara üzerinde bir hizmet vardı sanırım, kullanan memnun kalan var mı?
5) Faaliyet alanı olarak yazılım, sosyal medya, internet hizmetleri ve e-ticaret üzerine olmasını istiyorum. Faaliyet alanları o kadar karmaşık halde ki site üzerinde ne seçeceğimi bilemedim.
6) Benim aklıma gelmeyen ama sizin bilgi vermek istediğiniz konular var mı?
Teşekkürler.
Bildiklerimi paylaşayım.
1) kira kontratı ile gösterebilirsin, kendine ait veya aile bireyine ait ise. Ama başkasına ait ise kira kontratı yapmanız gerek bir odasına en azından.
3) herhangi bir ekipmana gerek var mı bilmiyorum, ben şirket açtığımda kapıya geldiler o kadar. Kapının dışarıdan fotosunu çektiler. Herhangi bir ekipman sormadılar.
5) Birden çok faaliyet alanı seçebilirsin.