Bireysel, herhangi bir büyük ekonomik gücü olmayıpta başarılı olanlar için başarının sırrı "cesaret" olmalı.

Çok paranız var iken her zaman bir kısmını riske edebilirsiniz, ama yok iken gözü karartmak cidden cesaret istiyor.

Yok olan şeyi nasıl göz karartacağız vs diyenler çıkabilir. Ama emin olun gözünü karartan bir şekilde yapıyor. Kendimden örnek verecek olursam eğer cebimde 5 bin lira param olsun 10 bin lira değerinde bir şeye ihtiyaç duyayım. Paranın tamamını biriktirmeden aman bir şey olursa ne yaparız ederiz vs. korkusundan onu almaya cesaret edemem. Ama öyle adamlar tanıyorum ki, bırak 5.000 lirayı 5 lirası yok iken bile almaya cesaret ediyor. Tutan tutuyor, tutmayan patates.

Yine çok ama çok basit bir örnek vereceğim. Bundan 4 ay önce r10 üzerinden satılan bir siteyi satın almaya karar verdim. Tabi yine bir çok git gelim oldu ama sonunda bir karara vardım. Cebimde 20 bin lira yok iken site 120 bin lira olmasına rağmen kararlıydım. Ne kadar eş, dost var ise aradım ve dolar üzerinden borç istedim. Sağolsun bir kaç arkadaşım yardımcı olurum dedi ve bende adama tamam alıyorum, muhasebe kayıtlarını gönder gelsin dedim. Adam 3 - 4 gün boyunca beni oyaladı ve 5 gün başka bir müşteriye sattığını söyledi.

Sektör outdoor sektörüydü ve satışın tamamını internet üzerinden yapıyordu. Genellikle av malzemeleri satıyordu, şayet alsaydım ve borca girseydim eğer, minimum % 25 - 30 daha da borçlanmış olacaktım. Ve daha sonra malum avcılığın hatta sokağa çıkma yasağının gelmesiyle birlikte çok büyük zarara uğrayacaktım. Yani kısacası patates olacaktım. Ama tam terside olabilirdi.

Biz sadece 0 dan 100 e çıkanları görüyoruz. Halbu ki diğer tarafta 0 altında kalan bir çok insan var.