Ben de aynı durumdaydım, kira sözleşmemi ve öğrenci belgemi ekledim belge olarak. Onaylandı, gidip geldim aracımla.

Seyahat izin belgesi almak için 3 ayrı yol mevcut; bunlar Alo 199, Kaymakamlıklar veya bulunduğunuz şehrin otogarındaki polis amirliği ve e-Devlet üzerinden başvuru. e-Devlet üzerinden başvurular titizlikle incelenirken, küçük şehirlerde otogarda bulunan polis amirliklerinden derdinizi anlattığınızda kolayca izin belgesini alabilir; giriş ve çıkış kısıtlaması bulunan 31 şehre seyahat edebilirsiniz.

e-Devlet Üzerinden Seyahat İzin Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Alo 199 Seyehat İzin Belgesi almak biraz zor, çünkü çağrı merkezi yetkilisine bile bağlanamıyorsunuz. Evden çıkmadan en kolay internetten seyahat izin belgesi başvurusu da e-Devlet'ten yapılabiliyor. Bu bağlantı üzerinden Seyahat İzin Belgesi e-Başvuru sayfasına girin.

Belge Türü ve bulunduğunuz il ile ilgili valilik bilgilerini girin.

Açılan form sayfasında; konu kısmına yaşadığınız sıkıntıyı ve talebinizi kısaca, resmi olarak yazın.

Örneğin; "Zaruri Sebep Dolayısıyla Seyahat İzin Belgesi Talebi" Standart başvuru metni kısmından ise derdinizi güzelce anlatın.

DİKKAT: Burada en önemli olan, sıraladığınız nedenleri belgeler ile kanıtlayabilmek. Seyahat izin belgesi alabilmek için mutlaka ama mutlaka belge yüklemelisiniz.

e-Devlet Seyahat İzin Belgesi Başvuru Sonucu
Seyahat izin belgesi başvuru sonucunuzu öğrenmek için e-Devlet'teki başvuru yaptığınız sayfayı kullanabilirsiniz. Başvurunuzu yaptıktan sonra en geç 24 saat içerisinde başvuru sonuçlanıyor ve telefonunuza SMS ile sonuç bildiriliyor. Bazı durumlarda SMS gelmeyebilir, mesela bana gelmedi. e-Devlet üzerindeki e-Başvuru sayfasında yapılan başvurular listesinde başvurunuz onaylandı görünüyor ise rahatlıkla seyahatinizi yapabilirsiniz.

Seyahat esnasında polislere SMS göstermek bile yeterli oluyor, eğer ben işimi garantiye alayım diyorsanız (ben gibi) e-Devlet başvuru sayfasının çıktısını alın.

Şimdiden hayırlı yolculuklar.