Oxsigen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Akbank kredi kartından bir uygulama abonelik ücreti almıştı, formu doldurdum 2 hafta sonra ödemesi hesabıma geldi.
Konuyu açtığım gün olay olmuştu bugün harcama itiraz formunu mail olarak enparaya gönderdim sonuçları burdan paylaşırım bakalım

betlive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kartınız ATM den kopyalanmış olabilir. İnternette alışveriş yapmadığınız zaman internetten alışverişe kapalı tutun sadece alışveriş sırasında açın.
Korona virüs ortaya çıktığından beri atmlerden işlem yapmıyorum ama olabilirde..
İşin kötü tarafı hesabımda zaten bakiye yoktu avans bakiyesinden çekilmiş

BerkayZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı ad altında (Google Payment IE LTD GooDublin) bir tane daha izinsiz para çekilme olayı gördüm sanırım bu forumdaydı, bu konuyu da görünce internet alışverişine kartı kapattım, her zaman sanal kart kullanırım artık.

Edit : enpara ile alakası yok sanırsam internette biraz araştırınca başka bankalardan da çekim olmuş. Sanırsam Google pay altyapısını kullanarak izinsiz karttan para çekiyorlar. Mesela bir şikayet : https://www.sikayetvar.com/google/go...siz-para-cekti
Bende bu tarz bi konu hatırlıyorum hatta direk o konuyu bulmaya calıştım ama bulamadım hatta kartlar enpara kartıydı çeken hesap gene google payment vs birşeydi ama aynı gün baya kişinin başına gelmişti bu olay hatta attığınız şikayet var linkinde 30.04 tarihinde başına gelen çok insan var.

bilisimstore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Enpara.com kartinizla Name.com, Inc firmasindan yaptiginiz 97.94 USD tutarindaki harcamaniz onaylanmamistir. Bu harcamayi siz yapmadiysaniz 0850 222 3663 numarali Cozum Merkezi mizi arayarak bildirimde bulunmanizi rica ederiz. B001
name.com ile çalışmadım hiç. Bu bildirim geldi banada az önce. Bakiye olmayınca işlem sağlanmamış.

Temsilci ile görüştüm 3D Security alt yapısı olmayan internet siteleri ödemeyi encarddan otomatik çekebiliyormuş. Kartınızın 3D Security olmayan internet sitelerine kapatabilirsiniz . O sekilde işlem sağladım .
3D Security olmayanlara kapatıp avans bakiyeyide kapatmam gerek sanırım ancak enparayı hiç internet alışverişlerinde kullanmamam beni ürkütüyor.
kartın arkasındaki 3 haneli güvenlik numarası bile silinmiş durumda bayadır kullanmıyorum internette.

eslao adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google Play vb. bir yere kart eklediniz mi bir şey almak için. Kartın geçerli olup olmadığını test etmek için deneme çekimi yapar, bir süre sonra iade eder. Paniğe gerek yok
Kartın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu bile okunmuyor bayadır internette kartı kullanmıyorum anlam veremedim.
Test etmek için 150 tl çekmezler heralde
Bakalım sonuçları olursa burdan paylasırım.

CanHoroz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynısı başıma geldi ve kartımın limiti 30k idi, hiç bir şekilde online kullanmadım ve sadece kardeşimin üniversite parasını ödemek için o kartı kullanıyordum bazen de bir kaç market vs, başka bankadaki kartımı kullanıyordum genel olarak internette. Bir gün bankayı aradım ve 200 kusur kere denenmiş kart çekimi. Hani 3 5 değil. 3 ay boyunca ayda yaklaşık 200 kere denemişler çekmeyi. O an bir soğuk su boşaldı ama 1tl bile cekememisler hepsi bloklanmis ama haber vermemişlerdi. Böyle durumlar olabiliyor. Fakat %100 garanti vermiyorlar sanırım iade sürecinde, form doldurulsa bile bazen iade olmadığı durumlara rastladim forumlarda. Dikkatli olmak lazım, sanal kart çok önemli gerçekten. Bundan sonra bol bol sanal kart kullanın, umarım aksilik olmadan paranızı iade ederler. Geçmiş olsun.
Hocam aynı olay hiç online kullanmadım yani arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu bile silinmiş durumda hesapta bakiye yok, zaten avans hesaptan çekmişler ayın belli günleri ödemeler için para aktarıp ordan gönderiyorum sağa sola, sizin olayda 3 ay boyunca denemişler bende saat 30 nisan 18.21 ile 22 arasında 7-8 işlem olmuş 1-2-5 dolar euro olarak sadece 5$ lık 4 işlem yapabilmişler geri kalan 1$ 1€ geri iade edilmiş bana ters ibraz olarak anlam veremedim, bugün harcama itiraz formunu gönderdim umarım olumlu sonuçlanır, teşekkürler.