Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim. Packard bell marka laptopum mevcut. 1 yıldır hiç kullanmıyordum. Bugün formatını sürücülerini vs. her şeyini hallettim, ihtiyacım olan programları kurdum. Ama yeni format atılmış bir pc ye göre kasmalar mevcut. Özellikle farkettim ki photoshop programı önceden çok iyi çalışırken bugün resmen acı çekerek açılıyor. Nvidia denetim masasından ekran kartıyla aç dememe rağmen intel hd graphics seçili kalıyor, sistem başarısız uyarısı veriyor. Ekran kartı sürücüsünü el ile kurmayı denedim yükleme başarısız diyor. Hatta Nvidia expereince programını dahi yüklemiyor, başarısız diyip kapatıyor. Acaba sorunu ne olabilir yardımcı olabilir misiniz? Ekran kartım Nvidia geforce GT 540M . Ve ayrıca bu kasma sorunum bununla mı ilgilidir?
Dipnotlar: Bilgisayarım açılışta da çok yavaş açılıyor. Çok fazla ısınıyor. Bataryası yok prize takılı olarak kullanıyorum.
Öncelikle geçmiş olsun. Daha önce kullandığınız Windows sürümünü kursaydınız. Windows sürümü ile alakalı bu sorunu alabiliyor olabilirsiniz. Yeni güncel bir windows inidirip tekrar kurun. O Bilgisayara Windows kurulumu sırasında harddiskte badsector oluşmuş olabilir. O yüzden daha güncel bir windows sürümü indirerek tekrar kurulum yapın.
Kurulum yapmadan önce termal macunları ihmal etmeyin. Yenileyin, çünkü aşırı ısınma GT serisine sahip ekran kartlarında GPU lehim ayaklarının boşa çıkmasına neden olabilir. Bu durumda ekran kartınıza elveda edebilirsiniz.