alperzrlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telif işleri olmadığı sürece rahatsınız
Aynen öyle hocam
arminmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
özgün makale siteleri yapıp kalemin kuvvetli ise insanlara yararlı olacak bilgiler paylaşan forum,blog,tanıtım vb siteleri öneririm. tabiki başka fikirleri olan varsa onlarıda dikkate alın hocam.
Makale yazabilecek kadar iyi olduğumu düşünmüyorum ve artık makale paylaşımlı siteler kurmaktan bıktım. Çoğunlukla sonu hüsran bir şekilde bitiyordu.
tdc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telif hakkı ihlalinden yakalanman cok kolay değil acıkcası ama. Yakalanınca da kurtarmak cok kolay değil.
Bence korkunun ecele faydası yoktur
Kendini gizlemeye vereceğin önem kadar her hangi bir telif ihlalı durumunda sana içerigin kaldırılması için ulaşmaları için bir iletişim kaynagi gözlerine sokman gerek.
en azından saglayıcı firmanı gizlememelisin.

Sebep en azından ihlal uyarısı yapmadan direk al davalık adam yakaladık demezler. Sağlayıcı hosting firmana ihlal bildirimi yaparlar onlarda sana mail ile içerigin belirtilen süre içinde kaldırılmasını isterler kaldırmazsan sıkıntı olabilir. Bazende istisna doğrudan senin sitenin iletişim bilgilerini kullanıp bildirirler.

Yanı illede acacam diyorsan bu basit detayları dikkate al. Sonra bir maili kontrol etmedin diye okulda kalkmadıgın kadar emniyette sözlüye kalkmak zorunda kalma.
Güzel bir tavsiyede bulunmuşsunuz çok teşekkür ederim ☺
arminmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam site altında ve video altında 3 gün içinde kaldırılır diye bize bildirin diye ibareler yazılı. firmalar dinlemiyor direk tüm bilgileri alıp suç duyurusu yapıyor. ifademde bana bilgi gelmedi bildirmedi vs dedim hepsini belirttim. ancak savcılık suçlu buldu aradaki uzlaştırıcı kalktı direk davaya geçildi..
Evet önceden mail atarlardı şimdi ki avukatlarda sorun var sanırsam
tdc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkcası şuanda heleki film video ihlallerine düzenlemeler yapıldı.
O boyutta bir katı duruma geldimi bilmiyorum acıkcası.
Ama daha önceleri video olmasada ciddi sektöründe dunya üzerinde sayılı firmalardan ihtar aldım geneli bir iki ihtarın sonunda yasal işleme geçiyordu.
Tabi şuan ki aktif katı kuralları bilemiyorum.
Film sektöründe bildiğim kadarıyla ezelinden beri katı kurallar var.
EmirkanDamar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya abi ben burada yok dava yok mahkeme diyenleri anlayamıyorum. Yıllardır bu sektördeyim bir kere bile başım belaya girmedi. Gidip türkiye lokasyonlu hosting kullanırsanız tabi ki size ulaşırlar. Mesela Almanya lokasyon hosting ya da sunucu üzerine cloudflare alan adını da yabancı bir firmadan alırsın porkbun gibi mesela üzerine de 3 gün içerisinde kaldırılır gibi bir ibare eklersin. Videoyu embedle çekersin hiç bir halt yiyemezler. Nereye yok mahkeme yok dava. Bu sektörü bilmeyenler böyle konuşunca çıldırıyorum.
Hocam offshore sunucu kullan diyenlerin de telif olaylarıyla uğraştığını gördüm. Sektöre gireceğim ama bu telif için bir yol vardır elbet. Bilen abilerimden/ablalarımdan bana yardımcı olmalarını istiyorum.
CyberYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sunucunun offshore olması bir anlam ifade ediyor mu hocam?
Bildiğim kadarıyla offshore da olsa onshore de olsa her türlü buluyorlar