- Çok çok uzman bir arkadaştan yardım aldım ama nafile. Adam nameserverlarımı default yaptı(alan sağlayıcının ns lerine çekti) oradan dns yönet dedi ve elle A kaydı CNAME kaydı ekledi benim IP mi belirterek. Bu değişim 6 saatte ancak oturdu ama google ısrar ediyordu, bu sitede noindex var diyordu.
- Benim minnoş tema kodlarımdan header.php reisin <head> </head> kodları arasına<meta name="robots" content="index, follow" />ekledim.. Yani açık açık google a gel indexle dedim olmadı.
- Google robots da sorun var diyip duruyorsa bende robots.txt yi düzenleyeyim dedim, robots.txt her şeyin indexlenmesine yarayan şablonu aha şöyle ekledim:User-agent: * Disallow: /wp-admin/ Allow: /wp-admin/admin-ajax.phpevet tahmin ettiğiniz gibi olmadı..
- DNS deki gereksiz kayıtları silip sıfır hale getirdim olmadı.
- Bir siteden noindex taraması yaptırdım noindex yok tertemizsin dedi. (Siz de yaptırmak için tıklayın: Noindex tag checker tools)
- Google pagespeed bakayım orası tarıyorsa google görüyordur dedim. Taradı ama bir yerde yanılıyordum, google pagespeed insights meğer artık googlea ait değilmiş bir şirkete satılmış.
- Yine google tarama servislerinden AMP kontrol aracını kullanayım o tarıyorsa sorun yoktur dedim ama evet bu sefer taramadı çünkü google amp checker hala googlea ait.
Sonuç olarak google başkan siteyi görmüyor, indekslemiyor ve dizinine eklemiyordu. Noindex var hacı diyip duruyordu ve
noindex kesinlikle yoktu. Yukarıda bir adamın bu sorunu çözmek için harcadığı 3 günlük tecrübeleri okudunuz hadi yine iyisiniz 3 gün cepte. Sonuç ve Sorunun Çözümü:
Server sahıbısına destek bildirimi açtım. Dedim böle böle.. Baktılar kontrol ettiler dediler ki
Sunucu ve IP taşıma sonrası yaklaşık 4-7 gün boyunca google botları eski IP ye giderler ve böyle bir site göremezler. 4-7 gün içerisinde çok şeyapmayın o kendiliğinden düzelecektir. 1 hafta geçmiş hala düzelmemişse google webmaster tools dan google a geri bildirim göndererek IPnizin değiştiğini belirtin
Başta dedim bunlar beni geçiştiriyor, 3 gün bekle geçer falan..?
Ama haklı çıktılar.
Bu hatayı sunucu değiştirdikten sonra veya sunucu olmasa bile yeni bir IP ye geçtikten sonra yaşarsanız bilin ki
sorun IP değiştirmiş olmanız ve beklemek dışında yapabileceğiniz hiçbir şey yok.
4-7 gün yeni IPnin oturmasını bekleyeceksiniz.
Kaynak: yazmakistiyorum.com/2019/cozum-dizine-ekleme-istegi-reddedildi/