Merhaba arkadaşlar,

Direk konuya gireceğim buradan satın aldığım hizmet(tartışılır) ile ilgili tecrübe ve naçizane tavsiyede bulunacağım.

Wordpress konusunda pek hakim biri olmayarak buradan bir konu açıp özel mesaj atan bir arkadaş ile anlaşıp seo işlerini yaptırmak istedik. 50 TL gibi bir fiyat verdi bizde arkadaşla anlaştık. Arkadaşın ticari anlamda kötü etkilenmemesi adına isim vermeyeceğim. Arkadaşa '' temamız lisanslı uyumlu eklentiler var onlar kurulsun seo yapılsın yeterli '' dedik. Çok da bir şey istemedik aslında.

Neyse arkadaş 20 dakika ya oldu yada olmadı bitirdi işini. İyi güzel dedik. All in One Seo kurmuş, sitemap vs ayarlamış, dizine eklemiş. Söyledikleri bunlar. Ayrıca ücretli satın aldığım temanın da demosunu import edince kafayı yedi site google ile bir türlü dikiş tutturamadık. Ben de bir kaç haftadır sitemin index alamamasından şikayetçiydim. Kafaya taktım geçtiğimiz hafta seo eklentilerinin ayarları ve eğitim videolarına sardım. İzledim de izledim. Ardından arkadaşın kurduğu çoğu şeyi korka korka yedek ala ala silip kendim öğrendiğim kadarıyla yaptım. Şuan her şey yolunda gidiyor. Eksiklerim elbette var. Sonuçta bu siteyi açarken bütçem belli bilgim belliydi.

Demem o ki; Gerçekten para verip size yararı olacak kişilerden hizmet alın. 50 TL verdim evet benim için çok büyük bir meblağ değil ama insanlar günlük 20 ile 70-80 tl arasında 8-10 saat çalışarak para kazanırken yarım yamalak işlemler yaptırıp 50 TL vermek akıl işi değil. Bilinmesi gerek ki 1 hafta vs kafayı taktığınızda birazda kendiniz kurcaladığınızda yapılmayacak bir şeyin olmadığını göreceksiniz.

Lütfen özellikle belirtiyorum ki bu işi hakkıyla yapan insanlara gerçekten saygı duyuyorum. Benim burada anlatmak istediğim esas durum şu '' nasılsa bir şey bildiği yok 2-3 ayar yapıp teslim edeyim '' mantığıyla 40-50 TL vereceğinize 100-200 TL verin işini gerçekten bu işi hakkı ile yapan arkadaşlara emanet edin sitenizi. Yoksa bir ara benim gibi '' sitem index yemiyor neden '' diye sorup durursunuz. Düşünün google bot bile göndermiyor siteye ben daha nasıl izah edeyim.

Umarım alınması gereken uyarıyı ve tavsiyeleri benim gibi amatör arkadaşlara iletmişimdir.
Saygılarımla,