Bu şekilde tahakkuk yapmadılar. Zaten vergi dairesi ikna olursa işin en kolayı beyan aşamasıdır. Bunu elden de alırlar, taahhütlü posta ile de olur veya elektronik ortamda SMMM eli ile de verebilirsiniz. Önemli aşama bunun bir hak olduğunu vergi dairesine anlatıp ikna etmek. Ben birkaç kez telekonferans ile bu durumu memur veya şefe anlattım. Bunu başarınca 2020 için açılan mükellefiyet kaydı beyan alınıp aynı zamanda kapatılıyor. Bu durumda herhangi bir ceza da çıkmış olmuyor. Uygulamada en pratik yöntem.
Vergi dairesini ikna etmeden elektronik beyan veya SMMM eli ile doğrudan verilip tahakkuk ettirilirse müfettişin kabul etmemesi gibi sorun ortaya çıkıyor.
Özetle, vergi dairesi ile hemfikirseniz işler tıkır tıkır ilerliyor.
Hakim bey cevabınız için çok teşekkürler.
Müfettiş ile ilgili olan kısmı tam olarak aydınlatabilir misiniz. Müfettiş vergi incelemesine girenlerle mi ilgileniyor yoksa varlık barışı özelindemi bir müfettiş var.
Ben şimdi SMMM ile vergi dairesine ek-3 formumu ulaştırırsam ve onlarda kabul ederse (kabul etmeme durumları neye göre değişiyor bilemiyorun Adsense'ten kazandığımı bildirmeyeceğim sonuçta nerden kazanıldığının bir önemi yok gibi) yine müfettişe mi gidiyor başvuru.
Müfettiş bu varlık barışı beyanını mı inceliyor?
Yoksa Müfettiş Adsense ile ilgili vergi dairesinin izahata çağırdıklarıyla mı ilgileniyor.
Birde Vergi dairesi sonuçta böyle bir tebliğ olduğunu biliyor ve neye göre ikna edilmek istiyor.
Sizin eski mesajlarınızdan anladığım kadarıyla aslında ortada bir hak var ama bu hakkı kullandırmamak için işi yokuşa mı sürüyor? Saygılar.