msergek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olmaması lazım haklısın ama şöyle bir durum var. Forumda kendi adıma beni ilgilendiren konularda genelde fiyatı belirlemiş kişilerle çalışıyorum. Çünkü diğer türlü bana göre çok çok ucuza yapan arkadaslar ile ben fiyat verme yarısına girmem. Müşteri olsam fiyat vermesem, tabiiki en ucuzuna ya da orta fiyata kaçarım. Bu site dışında mesela logoyu 700 TL ye yapıyorum. Burda bir kişi yarışma hariç o ücrete yaptırmaz. O yüzden bütçesi muallak olan işlerde bütçe baştan sorulabilir ama doğru mu tartışılır. Ben hiçbir musterime bütçe sormadım. Fiyatını verdim uygun ise çalıştık değil ise pazarlık yapıldı ya da en baştan bay bay
Ben hiçbir musterime bütçe sormadım. Fiyatını verdim uygun ise çalıştık değil ise pazarlık yapıldı ya da en baştan bay bay en sevdiğim valla hep bu şekilde olsa keşke çalışmalar

MythDev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu açtığınız konuyla size bütçe soranların alakası yok. R10'da her türlü ölücüyü bulmak mümkün çünkü.

Adam konu açıyor ve özel olarak PHP ile kodlanacak bir sistem istiyor. İstediği işin fiyatı en kötüsü 1.000TL. Anlatıyor anlatıyor ve "İstediğiniz tüm her şeyi yapabilir ve sorunsuz teslim ederim" dedikten sonra süre ve fiyat bilgisi istiyorum. Adam bana "xxTL" bütçem var diyor. En başta öğreniyorum ki zamanımı ona göre değerlendiriyorum.

Burada atıyorum 500TL'lik işe 200TL diyorsunuz ve karşınızdaki size olumlu veya olumsuz dönmüyor bile. Size fiyat soruyorlar ki kendilerine uyuyor mu yoksa uymuyor mu onu öğrenmek istiyorlar. Ayrıca "Benim vereceğim para bu arkadaş" dedikten sonra hangi güç size daha fazlasını verdirebilir ki?

Kusura bakmayın ama konunuz gerçekten saçma.
Saygı duyuyorum hocam söylediklerinize, Size fiyat soruyorlar ki kendilerine uyuyor mu yoksa uymuyor mu onu öğrenmek istiyorlar. şu söze ben inanmıyorum. Ben acemiyim diyelim bilmiyorum piyasayı adama dedim 2bin TL bütçem var, adam o zaman size 1800 TL'ye yaparım deyip çıkıyor bu seferde kaybın 1000 TL'lik işte 800 TL oluyor

ynR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
açık konuşmak gerekirse ben misal artık r10 daki ticaret ilanlarına v.s artık fazla girmiyorum neden derseniz adamın istediği iş berki 500 liralik bir iş ama adamın bütçesi 50 ₺ şimdi durum böyle olunca herkez diyor ki bütçeni söyle ki ona göre geleyim hani yormayalım birbirimizi sana başımdn geçeni anlatayım,

3 gün önce yaşandı bu muhabbet adamın teki konu açiyor php bir site yapılacak neyse iyi bir fiyat verdim gerçektende 2 gün felan sürecek benim için neyse adam daha 21 günlük üye 6 saatimi çaldı berki şurası böyle burası böyle herşey dinamik olacak felan filan neyse dedim ödeme noktasına geldik adam ne dedi biliyomusun ? " sen yap siteyi görelim beğenirsem parasını iş bitiminde öderim " bu zihniyette insanlar var olduğu için insan ticaretten soğuyor açıkçası
Haklısınız bu tarz kişilikler de var hocam iyiymiş sen yap siteyi beğenirsem öderim