bence o tür mesaj atanların
%50'si bütçeyi öğrenip ona göre teklif vermek isteyenler
%50'si genel olarak ucuza kaçan kişiler olduğu için fazla uzatmamak adına bütçeni söyle ki ona göre yapip yapmayacağımı söyleyeyim
diyenler diye düşünüyorum
Kesinlikle
%50'si genel olarak ucuza kaçan kişiler olduğu için fazla uzatmamak adına bütçeni söyle ki ona göre yapip yapmayacağımı söyleyeyim bu söylediğinize katılıyorum hocam. Çoğu zaman bireysel projelerimde bende önden bütçe soruyorum ne yazıkki. Çünkü çok kezler tecrübe ettim. Adama 2 saat referanslarımı, neler yaptığımı, neler yapabileceğimi anlatıyorum. İstediği ürünün nasıl yapılabileceğini anlatıyorum. Sonra çıkıyor ürünün ederinin yarısından bile az bir fiyata bütçem bu yaparsan çalışalım hocam diye mesaj atıyor. Bütçe belirtmeniz sizden bir şey kaybettirmez. Ne yazıkki piyasa şuan her alanda yerlerde. Bir çok arkadaş bir çok işi ederinin çok ama çok daha altına kalitesiz bir şekilde yapıyorlar. Elbet siz bütçenize göre o işi yapacak birisini bulursunuz. Bence bir iş konusu açılırken, Tam olarak istenilen, bütçe ve teslim süresi kriterleri belirtilmeli. Herkes de ona göre teklifini vermeli.
Edit: Bu söylediklerim forumca taban fiyatı belirtilmemiş hizmetlerde geçerlidir. Kişiye özel kod yazma/program geliştirme gibi işleri kastederek yazıyorum