5 tl ye aliniyorsa, 30 tl den baslatildiginda elinde kalir kimse almaz. kisacasi domain kaliteliyse 1tl den de baslasa 100 tl den de baslasa degerini bulur dusuncesindeyim.
eminim 30 tl den baslayan konularin %30una teklif dahi gelemeyecek su an ki piyasa onu gosteriyor.
Evet piyasa kötü ancak domain ekmek değil yatırım veya ek gelir kaynağı şu anki piyasada herkes ölü fiyattan ürün arıyor.
Durumu kötü olan ve düşük bütçe ile ek gelir sağlamak isteyenler zaten PM ile ulaşıyor çok zararına domain satmışımdır. Sırf iş görülsün diye.
Ayrıca sırf kalite artsın herkes değerli domain alsın değerinde satsın diye
böyle bir konu açtım. Çoğu kişi ekmeği bölüşmeyi nereden nasıl kazandığı paylaşmayabiliyor.
Her zaman istediğimiz gibi herkes bilinçlensin kalite artsın herkes işini düzgün yapsınki forumun ve Domain piyasasının geleceği daha kaliteli ilerlesin.
Sistem oturursa 30 ₺ den açılan ihale teklif almadığında aynı AlanAdı 1 Ay süre ile aynı kategoriye tekrar eklenemesin (Bu yüzden hazır şablon olmalı diyorum)
AlanAdı
Uzantı
(Yaş otomatik hesaplanır)
Kayıt firması
Başlangıç (Taban)
Peyler : 1₺ 5₺ 10₺
Hemen al : 3XX konu açarken eklensin (Hemen al teklifi : kullanıcı
3xx görsün ve altına limit veremesin )
İhale sona erim süresi : 6 Saat 12 Saat 24 Saat 48 Saat
Açıklama : DA PA aranma hacmi ve Değerinin öne çıkarak birkaç satır.
Daha fazlası fikirlerinizle eklenebilir.
Bu alanlar doldurulmayınca konu açılamasın.
Değersiz bir domain 1₺ den başlayınca yüksek rakammı görecek Hayır.
Değerli bir domain 30₺ den başlayınca düşükmü kalacak Hayır.
Ama Standart bir kalite yakalanmış olacak Evet.
Değerli bir AlanAdı da forumun çok aktif olmadığı bir güne denk gelip olması gerekenin çok altında gidebiliyor.
Çoğu AlanAdı nın maliyeti zaten 30 den fazla
30 ₺ etmeyecek veya satıcının değerli olduğunu düşünüpde forumda teklif alamıyorsa demekki değerli gördüğü AlanAdı'na yatırım
yapmadan daha fazla düşünmesi gerektiğini bu AlanAdı ile açık artırma kısmının değerini düşürmemesi gerektiği anlar.
Hepimiz yapmışızdır, bazen sırf hoşumuza gitti diye yanlış seçimler yanlış kararlar sonucu saçma bir AlanAdı alabiliyoruz.
Bunları satmak için farklı bir zararına satış alanı olur orada değerlendiririz.
(Son zamanlarda çok aktif bakamıyorum ancak bazı kişilerin 1 ₺ den ihale başlatıp dostuna arkadaşına teklif verdirdiğini kaç kere gördüm)
Bunlar benim nacizane fikirlerim Tabiki forumdaki üstadlar daha iyi bilirler.
İyi forumlar dilerim.