Ben yaşadığım ve kabul etmediğim bir üründen bahsettim. Tüketici hakem heyeti de bizi haklı buldu üstelik.
Aynı tüketici hakları;
"5- Yakınlarıma gönderdiğim kargo yolda hasar görmüş ve ürün kullanılamaz hale gelmiştir. Kargo firması bu durumu kabul etmemektedir. Zararımı nasıl tazmin edebilirim?
Kargo firması tarafından zararın tazmin edilmemesi durumunda, ürünün değerine göre tüketici hakem heyetlerine veya tüketici mahkemelerine başvurarak haklarınızı kullanmanız mümkündür."
da diyor. Yani elden aldığın bir ürün deforme olmuşsa, iade alması gerekiyor. Burada deforme olarak bahsedilen şey, aslında kullanım kaynaklı. Yani örnek vermek gerekirse bir klima aldın, kullandın soğutmasından memnun kalmadın iade edebilirsin. O klimayı başkasına 2. el olarak satmak zorunda o satıcı artık. Sıfır olarak satamaz. Ama yasa diyorki beğenmediyse alacaksın.
Fakat aynı yasalar diyor ki, ürün kırılmışsa, çizilmişse, daha sonra kullanılamaz haldeyse iade almayabilirsin.
Başka bir örnek iphone'un herhangi bir modelini satın alın, 1 hafta sonra gidin ben bunu iade etmek istiyorum diyin. Hiçbir firma iade almayacaktır arızalı vs değilse.
Adam burada çamura yatma çabasında olabilir, ürünün bozulabilme, çizilebilme durumuna dair bir fikrim yok. Ben genel işleyişten bahsediyorum.
Hocam konuyu trollemeyi bırakın artık. Uzak mesafeli sözleşmelerde ürünü almak zorundasınız. Belirttiğiniz kargo firması ile gönderilen iade üründeki hasardan tüketicinin sorumluluğu yoktur. Üründe kullanım amacı dışında kullanımdan kaynaklı hasar varsa satıcı ürünü yine teslim alacaktır, alıcıdan bu zararı tazmin için ise tüketici hakem heyetine gidebilir. Konuya alakasız bir şekilde dahil oldunuz ve devamlı trollemeye çalışıyorsunuz. Lütfen konuda istenilen hukuki durum için yardım edecekseniz edin. Aksi taktirde ambalajı yırtık ürünü ben tüketiciden almam diye bir konu açın biz de yasal olarak bunu yapamayacağınızı kanun maddeleri ile orada açıklayalım. Bundan sonra bu konuya yazacağınız hiç bir şeye cevap yazmayacağım.
Konu hakkında gerekli bilgiler sağlanmıştır. Konu silinebilir veya kilitlenebilir.