bilgilens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sizin burada şikayet edeceğiniz yer n11 olmalı. sonuçta parayı alan kendileri fatura kesmeseler bile aracılık edenler kendileri.
Bu satıştan yaklaşık 40 tl n11'in kasasına giriyor. Mağazalardan %20 komisyon alıyor. n11'in tavrı ben kasama giren paraya bakarım oluyor. Kendim de uzun yıllar bu platformlardan satış yaptım. Mevzuatı çok iyi biliyorum. Yasal olarak mağazaya iade olarak faturayla birlikte ürünü kabul edip parasını iade etmek zorunda. Eğer üründe kullanım dışı olan bir değer kaybı varsa satıcı zararın tazmini için tüketici hakem heyetine gider. Yaşadığım örnek olay: Bir müşteriye elektrikli araç termosu sattım. müşteri bir hafta kullanmış içini bile temizlemeden kahve içinde kahve kalıntıları ile bana iade etti. Orjinal ambalajı da param parça olmuş. Ürün artık satılacak durumda değildi. Fakat kanun ürünün normal kullanım prosedürleriyle kullanılıp iade edilmesinden dolayı oluşacak değer kaybından dolayı müşteriden hiç bir hak talep edemezsin diyor. Başta yasayı da tam bilmediğim için iade almamak için diretmiştim sonra gittigidiyor.com başarılı mağaza rozetini alıp algoritmada mağazayı arka sıraya atmıştı. Sonra mecbur müşterinin gönlünü alarak şikayetini iptal ettirip rozeti geri almıştık.

Burada konuyu açmamın nedeni n11.com platformu üzerinde açıkça Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı yasa dışı bir olay var. Kendi platformunu bu ilegal işlere açtığı gibi açıkça vadettiği tüketici koruma sözünü de yerine getirmiyor. Sorun burada bu durum hakkında n11'e karşı rekabet kurumuna bildirmek dışında yürütebileceğim başka bir hukuk yok mudur?