Geçenlerde Honor Band 5i aldım ve Xiaomi Redmi Note 8 Pro cihazımla kullanmaya başladım. Ama bir süre sonra telefonun internete çok yavaş girdiğini farkettim. İlk başlarda çamuru
turk.net e atıp kesin ISS de sorun var dedim. Ama bilekliği kullanmaya başladığımın 3. gün sabahı bir çok siteye çok yavaş girdiğini bazen 30-40 sn geçtiğini gördüm.
speedtest.net den test yapıp sorunun kaynağını araştırmak istedim. Acaba internet hızım da mı sorun var yoksa telefonumda mı diye. Test sonucunda 312 ms ping, 3 mb download, 0.25 mb upload görünce çok oldum. Diğer emektar telefonadn test ettiğimde 30 ms ping, 12-13 mb a kadar download hızına ulaştım ve telefondan şüphelenmeye başladım.
İnternette küçük bir araştırma yaptığımda sorunun yeni aldığım bileklik olduğunu gördüm. Meğer bluetooth açıkken wifi hızı önemli ölçüde yavaşlıyormuş. Sorun sadece benim kullandığım bileklikte değil bluettoth bağlantısı kullanan tüm cihazlarda varmış.
Çözüm olarak kimisi root atıp bir google servisinin devre dışı bırakılmasını yazmış, kimisi geliştirici seçenekleri kısmından bluetooth avrcp sürümünü 1.4 den 1.6 ya yükseltin yazmış. Root etmek istemediğim için 2. seçeneği denedim ama maalesef düzelmedi. Son çare olarak da bir başka öneri olan 2.4 ghz wifi bağlantısından 5 ghz e geçmeyi deneyeceğim. Deneyip başarılı olanlar olmuş.
Sizin de bluetooth açıkken wifi hızınız düşükse kullandığınız bluetooth bağlantılı aksesuarınız olabilir.