Google 1. Sayfa Garantili
Bir işi özen göstererek yapmak farklı, bir işe saygı duymadan, müşterilerinin sitesini önemsemeden çalışma yapmak farklı şeylerdir. Her gün ben şahsi olarak çalışmış olduğum sitelerin spam ihtimallerini kontrol ediyor, müşterilerime bu şekilde çalışma yapıyorum. İlerleyen süreçlerde spam ihtimalinde artış olan site olursa çalışmayı kesiyorum. 200 forum sitesi üzerinden backlink, 2000 whois backlink gibi tek bir oturuşta yüzlerce site üzerinden yapılan çalışmaların uzun vadede ciddi zararlar getirebildiği doğrudur. Ben bu şekilde çalışan arkadaşlara açıkçası bu işi bir kenara bırakıp, doğru backlink çalışmaları yapmalarını tavsiye ederim. Seo konusunda doğru olan elbette örnek olarak bir temizlik şirketi sitesinin, aynı kategoriye sahip siteler üzerinden çalışma yaptırmasıdır. Fakat bu genel olarak son derece zor, zorlu bir süreçtir. Bu sebepten dolayı özgün makaleler ile genel kategoriye hitap eden sitelerden de tanıtım yazısı alınabilir. Da ve pa değerleri, spam ihtimalleri müsait olduğu sürece fayda sağlar. 5 yıl önce, 4 yıl önce çalışmasını tamamladığımız, hala ayakta duran müşterilerimiz mevcut. Büyük paketlerde, yaklaşık 70 site içeriisnde bir kaç çalışmanın göze battığı durumlar da elbet olabilir. Ancak işin özü en önemli faktör bana göre spam ihtimali olmayan siteler üzerinden zamana yayılı bir şekilde çalışma yaptırmak. Paranız var ise, durumunuz müsait ise en güzeli kendi sitenizin kategorisine hitap eden siteler bulup, doğallığını, değerlerini sorgulayıp o siteler üzerinden kalıcı çalışma yaptırmak. Site içeriğinizi özgün tutmak, site içi hatalarınız var ise gidermek.