Hakanbalikesir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşçi çıkarmak yasak. Şikayette bulunun. Resmi olarak işten atılmanız için SGK'ya bildirim yapması lazım. Ama böyle bir bildirim yapıldığında resmi olarak işten çıkarma işlemi gerçekleştirmiş olur.
Yasal olarak bir şey tutturmak için mazeretsiz olarak işe gelmediğiniz iddiasında bulunabilirler. Dikkatli olun. Tutanak filan imzalamayın.

Bu aralar patronlar gerçekten son derece kötü niyetli davranışlar sergileyebiliyorlar.
25/2 kapsamıyor hocam bu durumu maalesef

Dursun05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam üzüldüm ama yani yaptığınız şey yanlış. Keyfi olarak işe gitmemişsiniz 2 sinde. Tamam hastalık felan olabilir ama burası iş yeri. Okul değil ki. Onların size ihtiyacı var sizin onlara değil. Bu bakımdan gitmeniz şart. Mazeret göstermeniz lazım
Bir de dakikanızın olmasına gerek yok ki? Telefonunuzda lira felan da mı yok. 1 dakika sürecek ve 60-75 kuruş artık neyse vereceksiniz. Şimdi böyle saçmasapan şeylerle uğraşmaktansa ve o kadar hakkınızın çöp olma riskindense 5 lira da olsa aramalıydınız. Veya hiç mi tanıdığınız yok onun telefonundan arasaydınız.
Vallahi üzüldüm Allah var. Ama yani neyse. Hakkınızda hayırlısı olsun ne deyim.
Teşekkürler hocam

NaksYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun hocam, yarın işe vaktinde erkenden gidin ve konuşarak çözmeye çalışın birde avukata uğrayıp geç kalmayın. İş hayatın iş veren hatta iş arkadaşlarınızın en nefret edeceği şey keyfi işe gelmemelerdir hem iş verenin işi aksar hem de iş arkadaşlarının iş yükü artar. Ben sizin yerinizde olsam tatlı dille konuşur tekrarı olmayacağını taahhüt ederim yok eğer olmaz derlerse işsizlik maaşı alabileceğim bir maddeden çıkarmalarını isterim eğer onu da kabul etmezlerse 29. Maddeden çıkacağıma istifa ederim yaşınız genç belli ki ileride iş bulma sorunu yaşamayın.

Ayrıca şu da var benim babam yaşlı sigortasına az bir süre kaldı en son çalıştığı yerlerden birinde beraber çalıştığı arkadaşını dövmüştü savunma vermedi ancak disiplin maddesinden çıkardılar işsizlik maaşı alamadı fakat şuan çalışıyor yani bazı işverenler hangi maddeden çıkarıldığını önemsemiyor
Dediğiniz gibi yapmayı planlıyorum hocam. Konuşucam eğer devam etmemi isterlerse en azından bu dönem yüzünden sıkıntı yaşamamak için haklarımı alacağım bir şekilde çıkarmalarını isticem. O da olmazsa mecbur istifa edicem.

Ama bir avukatla görüştüm. Savunma yapmadan çıkartamaz diyor. Eğer çıkartmışlarsa sizi dava açıp hakkınızı savunabilirsiniz diyor