ABD'nin en büyük yoğurt şirketinin sahibi olan Hamdi Ulukaya'nın hikayesinden bahsedeceğiz sizlere. Ancak önce kendisini nasıl özetlediğine bakalım;
“Yoğurt ve peynir üreten mütevazı bir aileden geliyordum. Ankara Siyasal’da okurken dil eğitimi almak için ABD’ye geldim. Ancak Amerika’da bulunduğum süre içinde marketlerde satılan yoğurtların berbat olduğunu gördüm ve yoğurt üreten bir aileden geldiğim için bunun bir iş fırsatı olabileceğini fark ettim.”
1972 Erzincan doğumlu olan Ulukaya, Erzincan'ın İliç ilçesinde sütçülük yapan bir ailenin çocuğuydu. Burada ilk ve orta öğretimi bitiren Ulukaya, Ankara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi eğitimi alıp 1994 yılında dil eğitimi için ABD'ye gitti ve 1997 yılında University of Albany'de eğitim görmeye başladı.
Kader değiştiren satılık mandıra ilanı
Sütçülükten gelen bir alışkanlığı olan Ulukaya, yoğurdun iyisinden anlıyordu bu yüzden de ABD'de yediği hiçbir yoğurdu beğenmiyordu. Bir gün satılık bir mandıra ilanı gören Ulukaya bunun bir fırsat olduğunu düşünerek ABD'nin KOSGEB benzeri bir kurumundan fon alarak mandırayı Kraft Foods'tan satın aldı. Mandıra ve fabrika toplamda 1 milyon dolardan daha az bir miktara Ulukaya'nın eline geçmiştir.
Çevresindeki insanlar Kraft Foods'un bu mandıranın iş yapabileceğini düşünce satmayacağını belirterek yanlış bir yatırım olduğunu düşündü. Ancak Hamdi Ulukaya'nın aklında bir şeyler vardı.
devamı için
https://teknokupur.net/basari-hikaye...lukayachobani/