hrnylmz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bana yarın istifa mı yoksa 29. kod mu hangisini seçiyorsan onun için imza atmaya gelirsin dediler.

Bana hiç bir kağıt filan gelmedi.

29 kod doğru oluyor sanırım. 1 ay içinde 3-4 devamsızlık oldu ama devamsızlık yaptığım gün içinde şeflerime bildirdim.Üstteki mesajımda içeriği yazıyor mesajların tarihleriyle.

Gelmediğimi doğrulayan şahıslar var şeflerim vs gibi. Parmak iziyle çalışıyoruz zaten. Bu ayın dökümanını da aldım. 4 gün devamsızlık söz konusu 1 ay içinde.

üstteki mesajda gelmediğim günler tarihleriyle attığım wp mesajları vardır hocam
mesajları yeni gördüm.

İş Kanununun 25 inci maddesinin “Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri” başlıklı II numaralı bendinin (g) alt bendinde ise işverene fesih hakkı veren yani işçiyi kıdem ve ihbar tazminatı ödemek zorunda kalmadan işten çıkarma hakkı veren devamsızlık hali düzenlenmiştir. Bu maddeye göre; işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü ya da bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi işverene bu hakkı vermektedir.

mesajlar böyle ise hiç bir hakkınız yok hocam maalesef geçmiş olsun...