Arkadaşlar merhaba

Facebook sanırım gerek videodan para kazanma özelliği, gerekse teliflerden yediği ağır tazminatlar sonrasında bazı sert değişikliklere gitti. 10 yılı aşkın süredir video paylaşırım, 1 aydaki sorunu 10 yılda yaşamadım.

Son 1 ay içinde 3 defa ihlal bildirimi aldım, videolar silindi ok. Ama üzerine sayfa yöneticilerinden birisi ( paylaşımları yapan) gecici süre sayfa yetkileri askıya alındı. Araştırdım 1 ay sürüyormuş bu durum. Birden fazla yönetici olmasaydı gitti yani sayfa. O nedenle naçizane önerim güvendiğiniz yedek yöneticiler olsun tek başınıza olsanız bile. Konuya dönelim...

Diğer yönetici hesabı da aynı sorunu yaşamasın diye konuyu biraz araştırdım, hesabı komple kapatılan ve geri alamayan insanlar var. Yani baya sertler bu konuda.

Youtube bile bu kadar sert değil, pek çok videom telife giriyor, kaldırıyorum veya karşı tarafın insiyatifiyle reklam geliri olmaksızın yayına devam edebiliyorum. Zaten Facebook'taki olayım da video geliri değil, takipçi etkileşimiydi. Ama Facebook'ta video paylaşmaya korkar hale geldim. 2 aylık gönderi zamanlamıştım sildim hepsini. Yoğurdu üfleyip yemek istiyorum ama nasıl üfleyeceğimi de bilmiyorum.

Bu konuda öneri ve taktikleriniz nelerdir? Bir takım intro, outro, filigran vb. eklemeler ile videolar özgünleştirilmeli mi ?Ya da özgün değilse video paylaşma devri facebookta bitti mi? Yoğurdu hiç mi yemeyim?

Diğer bir anlamadıgm husus, sayfanın hem face hem insta hesaplarına aynı videoyu giriyorum, instada sorun yok

Şimdiden teşekkürler