NaksYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onun yerine oturup 2 sayfa ömer nasuhi bilmen ilmihali okusan ne demek istediğimi anlarsın, populist bir tavırla kuran oku orda herşey var diyorsun ya orada bana 5 vakit namazın ne zaman nasıl ve ne şekilde kılınacağına bana ayet ayet anlatamazsın. Madem tefsir okuyarak herşeyi çözebiliyorsun?

Doktora saygınız var
Yazılımcıya saygınız var
Her ilimin erbabına saygınız var ama islam alimlerine saygınız yok ben meal okur hükmü çıkarır dini yaşarım diyorsunuz dar aklınızı kendinize en büyük rehber ediyorsunuz. Bırıkın tefsir okumayı oturun 2 sayfa ilmihal okuyun, ı ayetlerin hükümlerini anlayacağınız hale getiren okumanız gereken şey evvela ilmihal
Ne okuyacağımı da karar verdiğine göre yeni şeyhim de sen ol istersen.
Ayrıca bana bu tarzda gelmeye devam ederseniz benimde üslubumda inceden kaymalar olabilir.
Doktora saygımız var çünkü Hipokrat Tanrı değil ve tüm insanlığın onu anlayıp öğrenmesini istemiyor. Adamlar oturmuş öğrenmiş ve bu işin ehli olduğuna dair bir çok imtihandan geçtikten sonra sana bilgi vermeye başlıyor ki sağlıkla ilgili ne kadar araştırma yapıldığını Google'a baktığında anlayabilirsin yani insanlar aslında onu da araştırıyor.
Yazılımcıya saygı duyulduğu sadece senin iddian bugün iki kod yazan ben yazılımcıyım diyor burada ki hiç kimse onlara saygı duymuyordur emin olabilirsin.

Sanki ben çok kötü bir tavsiye vermişim gibi kafana göre bana hakaretler derlemişsin de güzel insan benim tek dediğim Kuranı Kerimi oku olmuş. Bunun Popülerist bir akım olduğunu düşünmen hoşuma gitti fakat bütün tv programlarını aç 1 - 2 tanesi dışında seni Kuranı Kerime yönlendirecek bir kanal bulamazsın bu nasıl bir popülerliktir.

Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim söylediğimi anlamamışsınız hocam. ne kadar fazla oruç tutarsan o kadar sevap demedim ben.

Şöyle örnek vereyim:

SABAH ezanının oruç başlangıcı olduğunu düşünüyorsunuz;

- sabah ezanı ile oruç tutarsanız kendi inancınızda, içinizde orucunuzu tutmuşsunuzdur ve benim şahsi görüşüm bu oruç da kabuldür.
- imsak ile oruç tutarsınız ve ekstradan 30dk-1 saat fazladan tutmuş olursunuz, fakat işinizi garantiye almak için Allah katında günah işlememek, en doğru şekilde oruç tutmak için ekstra çaba sarf etmişsinizdir ve Allah katında bu çabanızın karşılığı da olur.

Ayrıca
neyin doğru olup olmadığını ne sen ne ben biliyoruz. Ben kişisel tavsiyemi veriyorum çünkü içimde yaşadığım din budur. Senin vereceğin her bilgi de kendi içinde yaşadığındır. Allah dışında kimse, Allah'ı anlayamaz, onun isteklerini tam olarak kavrayamaz. Olay çok basit, "Allah'a inan, ibadetlerini yerine getir ve ona en iyi şekilde kulluk et." gerisi faso fiso. Bir daha da yazdıklarımı tam anlamadan bana cevap vermeyin.
Bilakis sizin dediğinizi doğru anladığım için size bu cevabı verdim.
Allah'a iman ve kulluk edebilmek için onu öğrenme gayretine girmemiz gerekmiyor mu?
Ben sadece bunu söylüyorum yoksa elbette " Senin dinin sana, benim dinim bana."