1 Tefsire değil 1000 meal ve tefsire de baksan aynı cevabı alacaksın güzel kardeşim.
Benim yaptığım kibir değil ben sadece olanı söylüyorum.
Ayrıca mesele Arapça değil, zira arapçan tam olsa bile olmuyor bazı şeyler.
Sen istediğine uyabilirsin ama insanlara 30 dakikadan ne olacak, böyle şeyleri kafana takma ye, iç ve namazını kıl yat tarzı veya benzeri bilgiler (!) vererek insanların bu dini merak etmesini engelleyerek neyi amaçlıyorsun ?
Sadece oruç ile ilgili değil, bir Müslümanın tüm yaşantısı ile ilgili bilgi Kuranı Kerimde mevcuttur.
Buyur istediğin zaman arada sende oku.
Onun yerine oturup 2 sayfa ömer nasuhi bilmen ilmihali okusan ne demek istediğimi anlarsın, populist bir tavırla kuran oku orda herşey var diyorsun ya orada bana 5 vakit namazın ne zaman nasıl ve ne şekilde kılınacağına bana ayet ayet anlatamazsın. Madem tefsir okuyarak herşeyi çözebiliyorsun?
Doktora saygınız var
Yazılımcıya saygınız var
Her ilimin erbabına saygınız var ama islam alimlerine saygınız yok ben meal okur hükmü çıkarır dini yaşarım diyorsunuz dar aklınızı kendinize en büyük rehber ediyorsunuz. Bırıkın tefsir okumayı oturun 2 sayfa ilmihal okuyun, ı ayetlerin hükümlerini anlayacağınız hale getiren okumanız gereken şey evvela ilmihal