NaksYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merak ediyorum iyi derecede arapçan varmı? Yoksa başkalarının çevirdiği mealden mi okuyorsun? Bunca yıldır hiçbir alim sadece tefsirle hüküm vermemiş her işi ehline uzmanına bırakıyoruzda mevzu din ilimleri olunca herkes İmam ı Azam oluveriyor birden, yazık ne kadar yazık cahilliğin kibriyle kendini alim sanmak
1 Tefsire değil 1000 meal ve tefsire de baksan aynı cevabı alacaksın güzel kardeşim.
Benim yaptığım kibir değil ben sadece olanı söylüyorum.
Ayrıca mesele Arapça değil, zira arapçan tam olsa bile olmuyor bazı şeyler.
Sen istediğine uyabilirsin ama insanlara 30 dakikadan ne olacak, böyle şeyleri kafana takma ye, iç ve namazını kıl yat tarzı veya benzeri bilgiler (!) vererek insanların bu dini merak etmesini engelleyerek neyi amaçlıyorsun ?
Sadece oruç ile ilgili değil, bir Müslümanın tüm yaşantısı ile ilgili bilgi Kuranı Kerimde mevcuttur.
Buyur istediğin zaman arada sende oku.

Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sabah ezanı ile oruca başlanacağını düşünüyorsan ve buna rağmen imsak itibari ile başlıyorsan kendini sağlama almak için bence bunun sevabı daha fazla.
Eğer imsaksa da başlangıç, zaten görevini yerine getiriyorsun o da sevap. Yani imsak itibari ile oruca başlamak her türlü sevap. bence 30dk - 40dk nın hesabını yapmamak lazım.
Hocam bakın çok ince çizgilerde tuhaf bilgiler veriyorsunuz sizin mantığınıza göre bir insan 24 saat oruç tutabiliyorsa iki katı falan sevap kazanması lazım.
Daha fazla sevap olduğuna dair bu bilgiler yanlış.
Farkındayım bence diyerek olayı kendinizin kişisel görüşünüz olarak ilan etmişsiniz ama bunu birisine tavsiye olarak verdiğiniz zaman sizin görüşünüzden çıkar bilginiz olsun.