wisex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hanefi mezhebinde, sabah namazını biraz geç kılmak faziletli olduğundan, Ramazan ayı dışında ezanı imsak vaktinden sonra okuyup namaza başlamaktadırlar. Ancak Ramazan ayında imsak vaktinin girdiğini haber vermek için erken okunmaktadır.

“Orucun ve sabah namazı vaktinin sıhhati için imsak vaktinde yeme-içme bırakılıp oruca başlanmalı; güneş doğuncaya kadar sabah namazı eda edilmelidir”
Hocam Ayet açık ve net belirtmektedir. Bakara Suresi 187. Ayet
" Fecirden siyah ip beyaz ipten sizin için ayırt edilir hale gelinceye kadar yiyin ve için, sonra orucu geceye kadar tamamlayın. "
Bunun diyanette ki tefsiri.
Âyete göre oruç gece bitince başlayacak ve ertesi gecenin başlamasına kadar sürecektir; yani oruç ibadeti gündüze mahsustur, gece bu ibadetin vakti değildir.

Yani diyanet kendi tefsirinde bile diyor ki Gece bitince başlayacak.
Konu aslında tartışılması gereken bir konu değil, insanların istediğine uyma özgürlüğü elbette var fakat İslam dini kendisini gayet net açıklayabilen bir dindir o yüzden başka kurum ve kişilere uymak bence gereksiz.

BatuHan00 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece merakımdan ve aklıma takıldığı için sordum herşey sorunsuz olacak diye bir kaide yok ben zaten diyanete göre orucu tutup namazı da o şekilde kılıyorum
Dostum özellikle sana neden bunu soruyorsun tarzı yaklaşan insanlara cevap verme nezaketinde bulunma.
Sen merak et ve araştır. İslami bilginin en güvenilir adresinden yani Kuranı Kerimden araştır.